Dvojac za koji se otima Evropa se seli u Mančester?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 07.11.2018.
17:00
Izvor: Sportske.net

Ova dva momka traži veliki broj evropskih klubova, a kako stvari stoje zajedno bi mogli da zaigraju u Premijer ligi.

EPA-EFE/Koen van Weel
EPA-EFE/Koen van Weel

Povezane vesti

Matijas de Liht i Frenki de Jong važe za najveće bisere Ajaksove fudbalske akademije u ovom trenutku.

Obojica su veoma važni članovi prve postave "Kopljanika", već su nakupili dosta iskustva, brane boje i reprezentacije Holandije i nema sumnje da je pred njima blistava budućnost.

Za njihove usluge zainteresovan je veliki broj klubova, najglasnije i najčešće su spominjani Mančester siti i Barselona, ali ne manjka ni interesovanje sa drugih strana.

Bivši igrač Mančester junajteda i Ajaksa Arnold Miren smatra da bi njegovi zemljaci mogli da završe upravo na "Old Trafordu".

"Postoje dva igrača koja su dovoljno dobra, Frenki de Jong i Matijas de Liht. Mogli bi da zaigraju za Man Junajted bez ikakvih problema", izjavio je Miren.

Poznato je da Junajted traži kvalitetnog centralnog beka, Murinjo je tokom leta insistirao na ojačavanju konkurencije među štoperima, ali mu želje nisu ispunjene.

To je dovelo do toga da ove sezone najveća boljka "Đavola" postane upravo zadnja linija, a Miren veruje da bi De Liht rešio te probleme.

"Pokušali su u Junajtedu sa više različitih štopera. Zašto De Liht ne bi igrao tamo? Dokazao je da je dovoljno jak. Još uvek je dovoljno mlad da može da napreduje. Sakupio bi daleko više iskustva u Junajtedu. Oni traže idealnog centralnog beka. De Liht bi doneo potreban tračak svetlosti Junajtedu. I klub bi dobio igrača koji bi tu mogao da igra godinama", jasan je Miren.

Nema sumnje da bi i De Jong dobro došao "Đavolima", Fred se za sada pokazao kao promašaj, sve se više priča i o odlasku Erere, tako da bi dvojac predstavljao odličan izbor Junajteda na transfer pijaci.

Videćemo ipak da li tako na stvari gledaju i u upravi kluba sa "Old Traforda".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke