"Dve muve jednim udarcem" - Arteta pronašao sjajno pojačanje u Nemačkoj!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 20.05.2020.
09:33
Izvor: Sportske.net

Mogao bi da reši puno problema "Tobdžijama".

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Kako prenose engleski mediji, Arsenal je zainteresovan za švajcarskog reprezentativca iz redova Borusije Menhengladbah Nika Elvedija.

Ovaj fudbaler nastupa na poziciji centralnog defanzivca, ali je tokom karijere igrao i kao desni bek, ume da se snađe i po levom boku u odbrani.

Igra odličnu sezonu u dresu Gladbaha i skrenuo je pažnju brojnih klubova, posebno jer mu aktuelna saradnja sa timom sa "Borusija parka" ističe leta 2021. godine.

Tako bi mogao da bude jako pristupačan već ovog leta, jer nemački klub ne može da rizikuje da ga već u januaru izgubi kao slobodnog igrača, kada će moći da potpiše predugovor sa zainteresovanim stranama.

Arteta će pokušati da rekonstruiše zadnju liniju, koja je "Tobdžijama" pravila velike probleme prethodnih godina, u klub stiže mladi Vilijam Saliba iz Sent Etjena, dok su na izlaznim vratima Škodran Mustafi i Sokratis Papastatopulos, David Luiz bi mogao da bude prekomandovan u vezni red.

Elvedi bi tako mogao da pokrije nekoliko pozicija, bio bi jako dobro rešenje na mestu centralnog defanzivca, možda i u tandemu sa Salibom, dok bi predstavljao i vrlo dobru alternativu za Beljerina uz desnu aut liniju u odbrani.

Niko Elvedi
Foto: EPA-EFE/Michael Probst / POOL

Kazino

Jedini problem je što nije levonog, Arteta poput Gvardiole želi da u zadnjoj liniji ima štopera koji igra levom i štopera koji igra desnom nogom, ali s obzirom na njegovu polivalentnost Elvedi je i dalje itekako primamljiva opcija za "Gunere".

Posebno se u analizama njegovih igara ističe sjajna kontrola lopte, baš zbog činjenice da je često igrao na bekovskim pozicijama, što bi moglo da bude izuzetno bitno za Arsenal na planu kreiranja igre iz zadnje linije.

Dakle, Elvedi bi mogao da reši brojne probleme "Gunerima", čini se da bi mogli da ga dobiju i po povoljnoj ceni ovog leta, njegova vrednost na transfer tržištu se u ovom trenutku procenjuje na 28 miliona evra (transfermarkt.com), ali kao što smo napisali, ugovor sa Borusijom Menhengladbah mu ističe za oko 13 meseci.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke