Dve kardinalne greške - Zbog ovoga PAOK ostaje bez Prijovića!

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 08. januar 2019.

  • 13:51

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Transfer Aleksandra Prijovića iz PAOK-a u Al Itihad centralna je fudbalska tema u Grčkoj na početku 2019. godine.

Dve kardinalne greške - Zbog ovoga PAOK ostaje bez Prijovića!
Foto: Epa/Georgios Kefalas
Fudbalski klub PAOK bio je u prethodnoj sezoni na pravom putu ka osvajanju šampionske titule, ali je spletom neverovatnih okolnosti sezonu završio na drugom mestu.

Situacija na startu nove sezone ide na vodenicu crno-belih iz Soluna. Nakon 14 kola imaju osam bodova više od drugoplasiranog Olimpijakosa, ali su najnovija dešavanja vezana za transfer Aleksandra Prijovića dovela do tektonskih potresa na "Tumbi".

Gazda PAOK-a Ivan Savidis nema načina da sačuva srpskog reprezentativca. Al Itihad je spreman da aktivira izlaznu klauzulu koja iznosi 10 miliona i da već u januaru ostavi lidera grčkog prvenstva bez najboljeg strelca.

Grčki portal "Metrosport" pozabavio se pravnim aspektima ugovora koji Aleksandar Prijovića ima sa PAOK-om i sa jednim od uglednih grčkih advokata analizirao situaciju.

Stvari ne idu na ruku grčkom klubu jer je pravo na strani fudbalera koji je rešio da prihvati unosnu ponudu Al Itihada.

"Kaluzila je mala, deset miliona evra je premalo. Kada se formira izlazna klauzula neohodno je višestruko uvećati trenutno vrednost igrača kako se ne bi dogodilo da ga izgubite. Prijovićeva klauzula je trebalo da bude između 15 i 20 miliona evra", objasnio je advokat koji je analizirao situaciju.

Pored toga što je PAOK odredio premalu cifru za izlaznu klauzulu, a to govori da nisu verovali da će Aleksandar Prijović dostići takvu vrednost na tržištu, klub iz Soluna napravio je još jednu kardinalnu grešku.

"Napravili su opštu klauzulu u kojoj nema vremenske odrednice. Zbog toga igrač ima pravo da ide čim neki klub izdvoji pomenutu cifru. Klauzila je morala da bude veća, ali je takođe morala da postoji odredba da igrač može da napusti klub samo na kraju sezone", zaključak je advokata koji je govorio o Prijovićevom slučaju.

Zbog svega rečenog PAOK je došao u poziciju da se nadmeće sa Al Itihadom oko ponude igraču, a bogatim Arapima teško je izaći na crtu.

Grčki mediji spekulisali su prethodnih dana da bi PAOK u najboljem slučaju mogao da ponudi Prijoviću godišnju platu od 2 ili 2,5 miliona evra, što je više nego upola manje od onoga što daje Al Itihad.

Aleksandar Prijović je juče stigao na završne pregovore sa klubom iz Saudijske Arabije i pitanje je trenutka kada će njegov transfer biti ozvaničen.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari