Dva vunderkinda za moćni Totenhem!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 30.05.2019.
11:14
Izvor: Sportske.net

Sparsi nisu kupovali u prethodna dva prelazna roka, sada su to rešili da nadoknade.

EPA-EFE/NIGEL RODDIS
EPA-EFE/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Totenhem je napravio veliki podvig ove sezone, uspeli su da zadrže kontinuitet u Ligi šampiona, tako što su kao četvrti završili sezonu u Premijer ligi, a pritom su se na iznenađenje mnogih plasirali u finale elitnog takmičenja za sezonu na izmaku.

Igraće sa Liverpulom za najsjajniji evropski trofej prvog juna u Madridu, sada imaju i novi stadion, a kakav god da bude ishod utakmice na "Vanda Metropolitanu", Sparsi će ovog leta imati mnogo razloga da kupuju.

Zainteresovani su za veliki broj igrača, preneli smo da su zagrizli za Lo Selsa iz Betisa, velika želja "Pevaca" je i vezista Liona.

Prema pisanju engleskih medija, mogli bi da dobiju još dva atraktivna pojačanja.

Naime, ekipa iz Severnog Londona je zainteresovana za hitronogog fudbalera Fulama Rajana Sesenjona, kao i vezistu Ajaksa Donija van de Beka.

Fulam Sesenjon Kerni

Što se tiče Sesenjona, izvesno je da će napustiti "Krejven Kotidž", Sparsi ga prate već neko vreme i očekuje se da će ovog leta pokušati da ga presele u svoje redove.

Čini se da je Sesenjon veoma blizu prelaska u Totenhem, više će se naravno znati nakon finala Lige šampiona.

doni van de bek

Sa druge strane, Van de Bek je još jedan u nizu igrača koji su oduševili svojim igrama u dresu Ajaksa ove sezone, bio je i strelac prvog pogotka za "Kopljanike" u dvomeču sa Sparsima u polufinalu Lige šampiona.

Šuška se da ga prati i madridski Real, a Ajaks neće pristajati na ponude ispod 50 miliona evra za usluge talentovnog 22-godišnjeg veziste.

Ipak, Sparsi su prihodovali veliko novac od plasmana u Ligu šampiona, nekolicina igrača bi mogla da napusti klub, što bi dodatno popunilo kasu, pa bi "Pevci" konačno mogli da razbiju "kasicu-prasicu" i dovedu kvalitetna pojačanja u svoje redove.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Misosesic
Thursday, 30.05.2019
19:21

Ali malo je star VanDerBerk za Vunderkind-a?

avatar
3x3
Thursday, 30.05.2019
12:13

Vec neko vreme se pise vunderkind. Je l' moguce da se ubacuje to slovo "n" ? Ovo "u" je donekle i podnosljivo, ali "n" nikako. Pise se vonderkid inace.

avatar
V...
Thursday, 30.05.2019
13:46

Uopste niste u pravu. Meni je nepodnosljivo sto svi filozofiraju bez ikakve podloge o znanju bilo cega pa tako i u vezi ovoga. Vunderkind je germanizam, tj izvedenica iz nemackog jezika na kom ovo ima itekako smisla a ne iz engleskog. I ne mora sve na svetu biti na engleskom, niti su prva civilizacija na svetu niti su sve novo sto nastane oni izmislili.

avatar
3x3
Friday, 31.05.2019
10:57

Svi strani mediji se obracaju na engleskom, pa i kad izgovore ovo, izgovore na engleskom. Znam i ja da ukucam u guglu i vidim da pise germanizam kad se tako kaze, ali tako niko ne govori.

avatar
Rulermaster
Thursday, 30.05.2019
14:23

Kakva si samo pametnica! Očigledno osnovac koji je počeo da uči engleski u školi pa misli da mnogo zna. Inače, reč o kojoj je reč, je nemačka.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Thursday, 30.05.2019
11:39

Nije mi jasno zasto su se fokusirali na vezni red kada im je skroz dobar. Mozda 2 ovako dobra igraca ali vise ne. Njima treba napad i krila. Neki za rotaciju neki za pocetni sastav