Drim-tim, ovi igrači nemaju klubove!

Autor: Nikola Miloradović
petak 25.09.2020.
09:59
Izvor: Sportske.net

Šta se čeka?

EPA-EFE/Joedson Alves
EPA-EFE/Joedson Alves

Povezane vesti

Iako se pisalo, sa opravdanim razlogom, da će slobodni igrači ovog leta biti primamljiviji nego ikada, situacija je ipak nešto drugačija.

Pandemija koronavirusa jeste ostavila ogromne finansijske posledice na čitav fudbalski svet, ali oni najbogatiji je, logično, nisu previše osetili, pa su brojni klubovi već potrošili hrpu novca, pogotovu u Engleskoj.

U drugim ligama je situacija nešto drugačija, u Španiji recimo najveći klubovi nisu potrošili gotovo ništa, ali jasno, oni neće dovoditi slobodne igrače.

Ipak, među fudbalerima koji su trenutno bez ugovora itekako ima igrača i za najbolje evropske klubove, recimo samo da najbolji strelac u istoriji Pari sen Žermena Edinson Kavani još uvek nije pronašao angažman.

Piše se o njegovom prelasku u jednog od madridskih velikana, ali je to još uvek na dugačkom štapu.

Tu su od napadača i Mario Mandžukić, mada se spekuliše da bi iskusni Hrvat trebalo da pojača moskovsku Lokomotivu, a bez kluba je i nekada velika nada Milana Alešandre Pato, koji je poslednji put igrao za Sao Paulo u domovini.

Što se tiče sredine terena, Mario Gece je slobodan igrač, junak nemačke fudbalske reprezentacije je napustio Dortmund, imao je silnih problema sa povredama i zdravljem, ali i dalje želi i može da igra na vrhunskom nivou, spekulisalo se da Bajern ponovo razmišlja da ga angažuje.

Slobodan igrač je i Hatem Ben Arfa, on je deo prošle sezone proveo u Valjadolidu u Španiji, ali je odigrao samo pet mečeva.

Prosto je neverovatno da još uvek novi klub nije pronašao Hose Marija Kaljehon, još dok mu je isticala saradnja sa Napolijem krajem prošle sezone pisalo se da ga žele Valensija i Sevilja, ali bivši igrač Reala još uvek nije pronašao novi angažman.

baner

Bez kluba je i Natanijel Klajn, mada se on vratio u Kristal Palas, sa kojim će trenirati do kraja meseca, videćemo da li će se izboriti i za ugovor na "Selhrstu".

Veteran Antonio Valensija se kratko zadržao u domovini, gde je igrao za LDU Kito, sada traži novo uhlebljenje, priča se da bi mogao u MLS.

Slobodan je i iskusni Ezekijel Garaj, imao je i tešku povredu iskusni štoper, a bez kluba je i grčki internacionalac Kirijakos Papadopulos, bivši štoper Hamburga, Lajpciga, Bajer Leverkuzena i Šalkea, nekada velika nada iz Bundeslige.

Što se tiče golmana Luka Zidan, sin trenera madridskog Reala nema klub, rastao se sa Realom, dok je bez kluba i Danijel Subašić, iskusni Hrvat je napustio Monako.

Ne smemo zaboraviti ni Fabija Borinija, kao ni Čupo-Motinga, koji neće da produži ugovor sa PSŽ jer ima malu ulogu u klubu. Bez kluba su i Daler Kuzjaev, Markel Susaeta, Benjat Ećeberija, Stiven Defur, Fredi Guarin, Antonio Baragan.

Dodajmo ovim igračima i trenera koji nemaju angažman, tu tek ima imena "da se smrzneš", ponude čekaju Maurisio Poketino, Maks Alegri, Ernesto Valverde, Mauricio Sari, Loran Blan, Kike Setijen, Lućano Spaleti, Marselino i Leonardo Žardim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke