Doneli odluku, ništa ne zavisi od finala, evo kako će izgledati Čelsi naredne sezone!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 20.05.2019.
09:43
Izvor: Sportske.net

Engleski mediji tvrde da je klub prelomio, možda i iznenađujući rasplet, ali ovo su razlozi...

AP Photo/Stew Milne
AP Photo/Stew Milne

Povezane vesti

Izgleda da ishod finala LE u Azerbejdžanu za desetak dana neće imati nikakav sudbinski značaj za klupu Čelsija.

Prema informacijama sa ostrva, klub će raskinuti ugovor sa Mauricijem Sarijem, isplatiti mu odštetu, ispoštovati njegov zahtev da se odmah odluče.

Jer, Italijan ima ponudu Rome, čekaće ga i Juventus što je svakako premija, pa želi da sazna svoju sudbinu. On je klub doveo do trećeg mesta u ligi, izgubio finale Liga kupa, stigao do završnice Lige Evrope, što je šansa da osvoji trofej.

Ali, iako bi to, po svim standardima bila uspešna sezona, ne bi preživeo na klupi.

Više je razloga, prvi što u Čelsiju ne veruju da, pogotovo sa zabranom transfera on može da ponudi više, tačnije da završi svoju revoluciju kada je stil igre tima u pitanju.

Sa druge strane, navijači ga ne vole, igrači su ravnodušni, nije u dobrim odnosima ni sa klupskim čelnicima. Ovo je zaista jedinstvena situacija da trener koji ima uspeha ne nailazi na odobravanje, pa će Čelsi izgleda izabrati elegantan način da ga se oslobodi.

Navodno klub ima plan da se ne žali na odluku FIFA, odnosno da ne kupuje igrače ovog leta i naredne zime. Frank Lampard bi trebalo da preuzme klupu, što je za mnoge van Čelsija veoma rizičan potez, ali on je već u Derbiju pokazao da ima štofa za menadžerski posao. Valjda nijedan prethodni trener ne bi imao takav kredit, a od Lamparda se očekuje da narednu godinu iskoristi da forsira mlađe igrače. Abraham, Mejson Maunt, Ola Aina, Pulišić su igrači koje bi mogao da forsira i promoviše, uz Hadsona-Odoija i povređenog Loftusa-Čika koji će duže vreme biti odsutan.

Čelsi bi se oslobodio Iguaina, Drinkvotera, verovatno i Žorginja, dolazi Kejhil, ostalo bi nekoliko starijih igrača, pa bi naredna sezona trebalo da donese tranziciju i forsiranje sopstvenih snaga.

Koliko je Lampard spreman za posao ostaje da vidimo, ako nasledi Sarija, koji po svemu sudeći neće dugo čekati na novi posao, ako 1. juna dobije otkaz.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skontov
Tuesday, 21.05.2019
23:18

Nije Sari za Celzi. Klub koji ima najvise mladih talenata na pozajmicama a trener ne daje priliku ni igracima sa klupe kamoli da vraca mlade sa pozajmica. Zato je opcija sa Lampardom idealna tim pre sto ce imati jaku podrsku od navijaca pa ce samim tim moci i da rizikuje sa mladim igracima. A previse su talenta do sada odbacili

avatar
Monday, 20.05.2019
15:13

Sari nije trener za Celzi,onaj ko zelik da vodi klub i sledece sezone taj nema pojma,prvo LS je izborio na srecu,finale LE igra samo zahvaljujuci Kepi kojeg je hteo da istera protiv Sitija,covek hoce da mu iguain predvodi napad sledece sezone,uglavnom nije los trener,ali ima palanacki mentalitet,to je kao da si radio u Fijatu pa si dosao u Ferari i hoces da vodis na nacin koji si vodio Fijat.....

avatar
BlueBoy84
Monday, 20.05.2019
13:35
avatar
Blackmamba24
Monday, 20.05.2019
10:20

Sari nije trener svetske klase ali najveci problem je u klubu, u ljudima koji ga vode, iskreno kad pogledam ekipu, 3 mesto je zlatno, onde niko sem Kantea Azara i Loftus Cika ne igra fudbal na visokom nivou, svi igraju toplo hladno al vecinom hladno, prosecno, jos sad i zabrama transfera, iskreno Celsi da sledecu sezonu forsira mladje i da nesto izvuku, a one tamo vec potpuna rekonstrukcija, mora da se ulozi dosta para, Celsi je pre ulagao dosta, sad slabije, Siti Junajted Liverpul ulazu duplo vise od njih, veliki problem je i to sto Roman ne moze da prisustvuje, kad je on bio na stadionu, klub je delovao zdravo i cvrsto, iskreno

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Monday, 20.05.2019
09:52

Ravnopravnu borbu sa Burmautom cemo voditi sledece sezone ako se ovo desi.