Donaruma i De Hea povlače nogu, pet najboljih golmana sveta menja klub?!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 12.12.2017.
16:46
Izvor: Sportske.net

Ako se Bufon povuče i Donaruma ode iz Milana, mogli bi da nas sačeka pravo ludilo, najveće golmanske seobe u istoriji prelaznog roka. Takođe, mogao bi da bude srušen i svetski rekord.

EPA/MAURIZIO DEGL'INNOCENTI
EPA/MAURIZIO DEGL'INNOCENTI

Povezane vesti

Slučaj "Donaruma" uzdrmao je Italiju, pismo koje je mladi golman,verovatno pod pritiskom Rajole poslao klubu je pokrenulo mnogespekulacije. Jasno je, on želi da ode, ali u Milanu su mirni. Tokompopodneva će uslediti sastanak, poručiće mu da može da ide, alisamo u slučaju ponude koja se ne odbija.

Klauzule nisu unešene u ugovor, Rajola upravo i ide na to daizbegne plaćanje eventualne obavezne odštete od 40 miliona, koja jebila dogovorena u slučaju da se "Rosoneri" ne plasiraju u Ligušampiona. To je sada naučna fantastika, ukoliko ne osvoje LE. Tadabi ušli u evropsku elitu, pa bi klauzula mogla da bude 70miliona.

Ali, kakve su Rajoline opcije. PSŽ je zainteresovan, spreman daDonarumi plati ogroman novac, ali oni moraju da isplate transferMbapea, pitanje je koliko će novca imati zbog FFP, zbog toga, ali isvoje ogromne komisije, Rajola pokušava da oslobodi Donarumuobaveze na sudu, tvrdnjom da je pod psihološkim pritiskom potpisaougovor. U Milanu se smeju, psihologija je teško izgovor akopotpišete da ćete dobijati 6 miliona po sezoni, što je bruto 11,koliko Donaruma košta Milan.

No, Rajola ima i drugu opciju, ona bi mogla da zavisi od Junajteda,tačnije spremnosti da se proda De Hea. Mediji u Španiji pišu dadolazak Kepe nema veze sa De Heom, da Perez nije odustao, i poredtoga što se u ekipi mršte, pre svih Ramos. Naime, golman Junajtedabi imao platu od 12 miliona evra, drugu u klubu, s obzirom da ćeBejl otići. Ako, De Hea stigne u Real, onda bi Rajola jasno mogaoDonarumu da odvede u Mančester Junajted kome nije problem niobeštećenje, ni plata za golmana.

To bi dalje uslovilo nova pomeranja, recimo, odlazak Bufona upenziju tera mnoge da se zapitaju hoće li Juve tražiti još jednoggolmana pored Šćešnjog? Njima je navodno Bilbao nudio Kepu, ali onisu to odbili. Danas se priča da ciljaju baš Navasa iz Reala kogaželi i Arsenal.

I to nije sve, Jan Oblak bi mogao da napusti Atletiko, njega žele iMurinjo, ali i Čelsi, u slučaju da Kurtoa ode. Recimo, "Plavci" nebi imali ništa protiv da ispune želju Belgijanca da se vrati uMadrid gde mu žive dvoje dece, ako bi dobili Oblaka.

Sledeće leto bi dakle moglo da bude zaista neverovatno, da velikibroj golmana promeni sredinu, a sve bi moglo da krene upravo odDonarume, na šta bi se nadovezao De Hea.

U tom slučaju, čeka nas lančana reakcija, pa će verovatno bitisrušen rekord Bufona s početka veka, kada je u pitanju visinatransfera golmana. On je uz bonuse Parmi plaćen 60 milionaevra.

U ovom trenutku samo Barselona i Bajern ne brinu, Nojer i TerŠtegen su sigurni. Golmana će tražiti i Liverpul, pominje sedolazak Kasiljasa, a videćemo i šta će učiniti Venger, ako sezaista povuče Petr Čeh.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 13.12.2017
14:45

Do leta ce jos nekoliko golmana 'povuci nogu' za koje ne znamo da su je ispruzili, oni ili njihovi menadzeri.

avatar
Stabber
Wednesday, 13.12.2017
08:48

Sta je to Donaruma posebno uradio da bi bio bolji recimo od Forstera iz Sautemptona ili Handanovica?

avatar
Mangus
Tuesday, 12.12.2017
20:36

Kepa nece sigurno sedeti na klupi a pored De Hee se nece naigrati. Dalje, tesko ce Rajola dokazati tak pritisak a ni problem s klauzulama. Jer da su ga zeznuli odmah bi se bunio. A posto je gledao ugovor, tj morao je da ga vidi, onda to ne pije vodu. Jedina logicna trampa ovde mi je kurtoa-oblak i odlazak navasa, a gde tp jr pitanje

avatar
Dimebag Darrell
Thursday, 14.12.2017
13:24

Mislim da ce Liverpool probati dovesti Navasa jer imaju dva labilna golmana.

avatar
miki1108
Tuesday, 12.12.2017
19:48

Pise 5 najboljih golmana a ne procitah da se pominje Handanovic. Svasta

avatar
Nikola RED_DEVIL
Tuesday, 12.12.2017
19:44

Aman vise, De Gea ostaje normalno, ovo je smorilo.

avatar
Čerek Republika Srps
Tuesday, 12.12.2017
19:38

Koja je fora? Nekih 5 - 6 klubova ce samo izmenjati golmane izmedju sebe? Novac cs dobiti samo Milan i eventualno Bilbao. Logike bez

avatar
The_Matrix
Tuesday, 12.12.2017
19:31

Kako 5 najboljih?? Handanovic ne ide nigde, a bolji je od Oblaka, Kurtoe, Navasa... U ovom trenutku jedino De Hea je sa njim na nivou

avatar
Los Vikingos
Tuesday, 12.12.2017
18:49

Ja ocekujem veliku razmenu golmana na leto, barem 10 poznatijih klubova ce promeniti golmane.

avatar
MaNcHesTeR_ed
Tuesday, 12.12.2017
18:27

Ako je Real vec uzeo tog Kepu, a Cortoa zeli da ide u Spaniju, De Gea ostaje u Manchester . Ako vec hoce iskusnog golmana uzece Cortou a ne De Geu, a zasto bi taj Kepa prelazio u Real da bude drugi golman, znaci nema veze sa vezom.

avatar
Joker96
Tuesday, 12.12.2017
18:02

Ne mora ni Inter da brine,Handanovic je potpisao novi ugovor i klasa je za veliku vecinu golmana, a kamoli za bahatog klinca sa alavim menadzerom.

avatar
_Goran_
Tuesday, 12.12.2017
18:01

Liverpul sve i ako bude trazio golmana, a nece ga traziti, nece dovesti Kasiljas. Ta prica se granici sa naucnom fantastikom.

avatar
Capitano
Tuesday, 12.12.2017
17:59

Pet najboljih menja klub? Ako ne racunate ove sto nece menjati klub ja video dvojicu (trojicu ako racunate i Bufona, mada se on povlaci).

avatar
Raúl González
Tuesday, 12.12.2017
17:57

Sudeći po ovom tekstu, Real će sledeće sezone da ima najmanje 5 golmana.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Tuesday, 12.12.2017
18:07

A De Hea odlaziti iz Junajteda do leta još 100 puta