Dojadilo im, Nejmar je "bivši", ali da li je plan nemoguća misija?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 30.01.2019.
15:07
Izvor: Sportske.net

Razloga je mnogo, svima je na vrh glave, ima mnogo razloga što je PSŽ jednostavno odustao, samo, ono što su uložili neće vratiti sigurno. Niko se neće navući...

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Izgleda da je dogorelo do nokata.

Nije u pitanju samo povreda koja će Nejmara odvojiti blizu tri meseca od terena, desilo mu se isto što i prošle godine.

U PSŽ shvataju da su napravili veliku grešku. Jer, ma koliko doneo u ekonomskom, odnosno marketinškom smislu u prvo vreme, sada je opterećenje i za klub, i za državu Katar.

Sa njim, ili bez njega PSŽ bi osvojio domaće trofeje, to se ne dovodi u pitanje, ali Nejmar je posle neuspeha na Mundijalu i toga što je proglašen za varalicu i simulanta izgubio čak i status koji je imao u očima klinaca, sada više služi za podsmeh, nego kao idol.

Uz to, nije više mlad, pa će sve manje šanse biti da se oni koji dolaze identifikuju sa Brazilcem.

U Parizu mu sve smeta, od vremena, liga je slaba, svi ga tuku, tereni su loši, atmosfera očajna, sve to je iskoristila Barselona da te poruke pokaže De Jongu i da mu jednostavno olakša odluku da odbije "Pevce" i potpiše za Barselonu.

Kako tvrdi radio emisija "Čiringito", ulaganje u Paredesa i napad na još par igrača koji Parižani spremaju tokom leta, u skladu je sa namerom da prodaju Nejmara.

Ali, kome?

Real hoće Azara, oni nemaju novac za obojicu i još par meta, Barselona se isključila iz te priče, raspoloženje postoji, ali ne i novac.

PSŽ planira da Nejmara pusti za manje novca od 220 miliona koliko su platili, ali i da suma bude oko 180, sa njegovom platom od 35 miliona evra po sezoni, to jedino mogu eventualno da plate Siti ili Junajted.

Navodno mu je to i cilj, ostali nikako ne žele da pregovaraju, Juventus se recimo nada da će PSŽ prodavati Mbapea, oni su spremni da plate tu sumu za Francuza, ali jasno, o Nejmaru ne razmišljaju.

U Parizu su kivni što je jasno da je Nejmaru jedino stalo do reprezentacije, da svaki čas koristi da ode u Brazil, i mada nema loš odnos sa Tuhelom i saigrači su umorni od njegovog ponašanja. Upravo se Kavani navodi kao primer profesionalizma u odnosu na Brazilca.

Bilo kako bilo, naskupljeg svih vremena neće biti lako prodati...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Wednesday, 30.01.2019
21:38

Nejmar je institucija,sta povi ovde pisu gluposti, Nejmara mnogi klubvi hoce i zele a li cena je visoka, tako da lupetabje da je Nejmar izgubio krebiilitet su price za malu decu! Kavani je protiv Nejmara znase zasto, zato sto je Nejmar mladji, boli i naravno skuplji igrac i od njega Kavanija i naravno mnogo vise zaradjuje! Mnogi kazu da Nejmar simulira, sata je sad ovo oko tri meseci nece da igra isto takko kao sto nije igrao pred svetsko prvenstvo i jedva da se opooravio da zaigra na vetskom prvenstvu koji je san svakog igraca da zaigra na svetskom prvenstvu za svoju zemlju! A i mnogi su vide li kako igraci protivnickih klubova tuku i biu Nejmara, to smo svi videli ali niko nece da to kaze da Nejmar NE simulira cvec da ga tuku u stvarnosti! U zadnjoj utakmici sad kad jeNejmar povredjen videli smo da igrac namerno triputa pokusava da povredi Nejmara imajuci utisak da svaki realan covek pomisli da je onaj hteo Nejmaru nogu da slomi, a to se videlo na snimku! Nejmar ih previse gribla i mozak im pomera i oni se u tome nadju ponizeni i zato hoce da ga povrede, a to je milion posto iistina!

avatar
PsG_PsG
Wednesday, 30.01.2019
20:36

Nejmar je ‘maskota’ svetskog prvenstva u Kataru. Može da se piše sve i svašta ali u realnosti. teško će on negde drugde pre 2022.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 30.01.2019
16:10

Cetvrtu sezonu uzastopno mu se dešava da ne igra kad je njegovoj sestri rodjendan

avatar
Thursday, 31.01.2019
01:34