Do kraja dana, Rakitić potpisuje transfer iz snova za kraj karijere!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 31.08.2020.
15:24
Izvor: Sportske.net

Kada pročitate sve do kraja priče, shvatićete da nije mogao da izabere lepši kraj karijere.

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Ivan Rakitić će danas do kraja dana obaviti lekarske preglede i postati novi član Sevilje!

Ovu vest potvrdilo je nekoliko pouzdanih izvora iz Španije, a Hrvat je navodno pristao i na duplo manja primanja nego što ima u Barseloni, samo da se vrati u voljenu Andaluziju.

A zašto je ovo savršeni transfer za kraj karijere 32-godišnjeg Hrvata?

Pre svega, Sevilju smatra svojim drugim, a možda i prvim domom. U tom gradu upoznao je svoju suprugu Rakel Mari, koja dolazi iz porodice koja je "seviljano" do srži generacijama unazad.

Rakitića je u Sevilju doveo i sadašnji sportski direktor Monći, 2011. godine za tada smešnih 2,5 miliona evra. Rakitić je u naredne tri sezone bio jedan od najboljih igrača Sevilje, a kruna je bila Liga Evrope pre odlaska u Barselonu 2014. godine za 18 miliona evra.

Rakitić je u prvom mandatu na Ramon Sančez Pishuanu odigrao 149 zvaničnih utakmica, postigao je 32 gola i dodao još 41 asistenciju. 

Leta 2014. usledio je transfer karijere u Barselonu sa kojom je osvojio sve moguće trofeje i bio jedan od najvažnijih igrača kod svakog trenera, odnosno kod Luisa Enrikea i Ernesta Valverdea.


Baner ostale lige

I za kraj, ono što je najvažnije, Rakitić će dobiti ugovor na tri godine, praktično kada bude blizu svoje 36. i osiguran je do kraja karijere.

Ako na to dodamo da je Rakitićeva želja da posle karijere živi u Sevilji, onda dileme nema - ovo je najlepši mogući transfer.

Preostaje još samo da Barselona odredi cenu, koja će po svemu sudeći biti simbolična, pošto je Hrvat ušao u poslednju godinu ugovora, a Ronald Kuman mu je već poručio da na njega neće računati, a ima ogromna primanja...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Monday, 31.08.2020
23:22
avatar
Mak-Juventino
Monday, 31.08.2020
21:44
avatar
Mirjevac
Monday, 31.08.2020
17:29

Raketic je dobar igrac i bio je odlican u barci, puno je doprineo klubu i zato neka mu je srecan po ratak u Sebilji!

avatar
P. S.
Monday, 31.08.2020
16:52

Da je to uradio pre par godina rekao bih da je ozbiljno pojacao Barsu, ovako to nema nikakvog znacaja. Naravno za njega itekako ima iz svih gore nabrojanih razloga i uprkos tome sto sumnjam da ce se naigrati u Sevilji koja u ovom trenutku deluje dosta ozbiljnije od Barse, od uprave preko trenera pa sve do igraca. Kako bilo zelim mu da nastavi da uziva, ne ume to svako cak i ako je u prilici.

avatar
Barca4ever
Monday, 31.08.2020
16:33

Super,samo jos da vidim odlazak Vidala,Suareza,Umtitija (klasa od igraca kojeg mozes samo imati ali ne i koristiti) i da se poradi na dolasku Garsije, konkurencije Semedu i Albi i da se pojuri Kulibali ili neka klasa od stopera ali je slabo trziste sto se stopera tice. Van de Bek je izmakao,strasan igrac, tako da ce se verovatno traziti jos neki vezni jer realno Pjanic je doveden samo zbog FFP,da se ispeglaju knjige.