Derbi severnog Londona za Danca

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 04.01.2018.
21:02
Izvor: Sportske.net

Veliki rivali iz Premijer lige pokazali interesovanje za istog fudbalera.

EPA/SEAN DEMPSEY
EPA/SEAN DEMPSEY

Povezane vesti

Kako prenosi "Sports Illustrated", Arsenal i Totenhem su zainteresovani za defanzvica Borusije Menhengladnah Janika Vestergarda.

Ovaj 25-godišnji danski fudbaler je pokazao svoje kvalitete još kao fudbaler Verdera iz Bremena, da bi u redove Gladbaha stigao leta 2016. godine za oko 12 miliona evra.

Od tada je upisao 50 nastupa u Bundesligi, postigoa je i sedam golova, a sad bi konačno mogao da napusti Nemačku, u kojoj je od starta svoje karijere.

Kao klinac je igrao za Brondbi, da bi svoj prvi profesionalni ugovor potpisao sa Hofenhajmomm.

Nastupao je godinu dana za drugi tim ove nemačke ekipe, a onda je četiri godine nosio dres prvog tima pre nego što se preselio u Verder u kom je zablistao.

Sada ga u svojim redovima žele i Arsenal i Totenhem, oba kluba imaju problema sa zadnjom linijom i veruju da bi im Danac bio od velike pomoći.

Czech Republic Euro U21 Soccer

Ipak, neće sve ići po loju za klubove iz engleske prestonice, kako je interesovanje za Vestergarda pokazao i Inter. "Neroazuri" žele da ga dovedu na pozajmicu do kraj sezone, da bi potom narednog leta u potpunosti otkupili njegov ugovor od Borusije.

Iako je visok oko dva metra, Vestergard je odličan sa loptom u nogama, a i svoju visinu koristi na najbolji način te je tako odličan u skok igri. Impresionira i podatak da je odigrao svaki mogući minut u dresu Gladbaha ove sezone.

Njemu je na umu najpre da se domogne konačnog spisak reprezentacije Danske pred put na Mundijal u Rusiji, te će definitivno gledati da odabere klub koji mu bude nudio najveću minutažu, ukoliko uopšte odluči da napustio Menhengladnah, gde je standardan, ove zime.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Žan-Žak Ruso
Saturday, 06.01.2018
00:13

Nije loš Vestergard, ali po mojoj proceni, nije on klasa igrača kakva je potrebna Arsenalu. Svakako, i on je bolji od Mustafija, ali nije to tô...!!!

avatar
Непобедиви
Friday, 05.01.2018
03:26

Arsenalu su hitno potrebni stoperi i to stoperi ekstra klase. Koscelni pre svake utakmice prima injekcije i tempo od 3 utakmice nedeljno on ne moze da izdrzi. Mertesaker na kraju godine ide u penziju, a na Cejmbersa se ne moze ozbiljno racunati i dalje. Holding je za nijansu bolji. Najbolji defanzivac Arsenala u ovoj sezoni je definitivno Monreal, ali on he povredjen.

avatar
Friday, 05.01.2018
01:23

Ovaj ce umesto Mertezahera...

avatar
MalaSkoljkica
Friday, 05.01.2018
00:29

Bolje Spursi nego 4senal.

avatar
FanEngleskogfudbala
Thursday, 04.01.2018
22:52

Dobar igrac,potrebniji je Arsenalu.