Dembele povređen, ali ne ispašta samo Barsa!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 05.02.2020.
19:21
Izvor: Sportske.net

Povreda francuskog fudbalera ostavila je ozbiljne posledice.

EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA
EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Povezane vesti

Usman Dembele nikako da se sastavi u Barseloni, doveden je kao neko ko bi trebalo da nasledi Nejmara na "Kamp Nou", ali su ga ponašanje van terena i povrede značajno usporili na tom planu.

Nedavno su se pojavile informacije i da je završio sezonu, ali da to i nije tako loša stvar za Katalonce, koji bi zbog novonastale situacije mogli da dobiju i novo pojačanje.

Sada su se pojavile i informacije koje ukazuju da bi zbog povrede Dembelea i Borusija Dortmund mogla da ispašta.

Naime, u dogovor sa Barselonom prilikom transfera je umetnuta klauzula, po kojoj bi "Milionerima" pripalo još pet miliona evra nakon što Dembele upiše 75 nastupa za katalonski klub u naredne tri godine.

On je zasad upisao 74 nastupa, što znači da Borusiju od odličnog profita deli još samo jedan njegov nastup ove sezone.

Kako stoje stvari, do njega neće doći, pa će klub sa "Signal Iduna Parka" ostati kratak za pet miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran Stanojkov
Thursday, 06.02.2020
05:20

Barsa je najveci gubitnik covek nista nije pokazao odkad je dozao u Barsu ne vredi jedno euro neka se dete igra samo igricama da nikada se neoporaravi I netreba zaigrati od njega nikakve koristi nema Barsa

avatar
P. S.
Wednesday, 05.02.2020
21:48

Auuuu kakav maler za Dortmund, samo jedan nastup Dembelea ih je delio od odličnog profita. Ovako sa 5m€ manje to će ostati vrlo skroman transfer, tek malo bolji od odlaska slobodnog igrača po isteku ugovora.

E sad da ne spekulišem sa 160m€, (ne)ostvarenim bonusima itd. jer je bilo raznih informacija na temu toga transfera, pa je recimo BBC tada objavio 115+35, ESPN 105+40 itd. Uzmimo jeftiniju verziju, da nije ništa ostvario od bonusa, da je Bartomeov deo 20%, da se Dembeleov agent ogrebao za 10% i da je još 10% završilo u ko zna čijim džepovima (od menadžera Dortmunda do kojekakvih posrednika), to bi značilo da je Dortmund dobio 105*0.6=63m€ za fudbalera koji ne vredi prebijenog centa. Kakav maler za Dortmund što nije uzeo i ovih 5m€. :D