Definitivno, ovo je sudbina Ilkaja Gundogana, stiže jedan od ove trojice vezista!

Autor: Nikola Miloradović
subota 01.06.2019.
11:54
Izvor: Sportske.net

"Građani" prelomili.

EPA-EFE/Nigel Roddis
EPA-EFE/Nigel Roddis

Povezane vesti

Kako prenose mediji u Engleskoj, Ilkaj Gundogan ostaje u Sitiju i naredne sezone.

Nemački internacionalac ima još 12 meseci ugovora sa klubom, nije pokazao želju za produžetkom saradnje, a u upravi kluba sa "Etihada" se nadaju da bi mogao da promeni mišljenje i ne žele da ga se odreknu ovog leta.

Iako imaju politiku da prodaju igrače koji ulaze u poslednju godinu ugovora, sa Gundoganom su rešili da naprave izuzetak, bivši vezista Borusije je odigrao sjajan drugi deo sezone i Gvardiola želi da ga zadrži, spremni su i na rizik da bi narednog leta mogao da ih napusti bez ikakvog obeštećenja.

Sa druge strane, aktivno traže i zamenu za Fernandinja, žele da se osiguraju i u slučaju da Nemac ne produži saradnju, pa će ovog leta uložiti novac u jednog veznog igrača.

Tri imena su na listi, na čelu je Rodri iz Atletiko Madrida, koji je velika želja i minhenskog Bajerna.

Važili su "Građani" za favorite kada je potpis španskog veziste u pitanju, navodno su spremni da aktiviraju i otpusnu klauzulu u njegovom ugovoru, ali su se Bavarci umešali, nadaju se u Minhenu da bi dobri odnosi sa upravom "Kolćonerosa" mogli da budu prevaga u njihovu korist.

Drugo ime na listi želja za ojačavanje veze je Tangi Ndombele iz Liona.

Sjajani Francuz je na radaru brojnih klubova, pominjao se čak i Real, a odnedavno ga prati i Totenhem.

Ipak, Lion je odbio ponudu Sparsa za usluge svog fudbalera, Siti najverovatnije čeka Rodrija, ukoliko Španac ode u Bajern, okrenuće se ka Francuzu.

Treća opcija je i najmanje atraktivna, ali i daleko jeftinija, u pitanju je vezista Real Madrida Markos Ljorente.

Vezista se nije naigrao na "Bernabeu", utisak je da Zidan ne računa na njega i da će ovog leta promeniti sredinu, brojni klubovi su pokazali interesovanje, ali čini se da bi svi ostali praznih ruku ukoliko bi se "Građani" umešali u priču.

Bilo kako bilo, Gundogan ostaje na "Etihadu", makar još jednu sezonu, a Siti je rešen da ovog leta konačno dovede još jednog veznog fudbalera, koji bi trebalo da nasledi iskusnog Fernandinja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke