De Jong se vraća u Mančester?

Autor: Stevan Milovanović
ponedeljak 23.02.2015.
18:36
Izvor: Sportske.net

Holandskom internacionalcu ističe ugovor na kraju sezone i Van Gal bi ga rado doveo u svoje redove.

Beta/AP Photo/Carlo Baroncini
Beta/AP Photo/Carlo Baroncini

Povezane vesti

Naime, prema pisanju italijanskih medija, De Jong je odbio da produži ugovor sa Milanom, tako da bi Van Gal mogao da ga dovede potpuno besplatno.

30-godišnji fudbaler, koji je već igrao u Mančesteru, ali za gradskog rivala, Mančester Siti, mogao bi naredne sezone da zaigra u redovima tima sa "Old Traforda".

Nakon što je odbio ponudu Ajaksa, kao i novi ugovor sa Milanom, izgleda da je Najdžel De Jong spreman za povratak na Ostrvo.

Takve spekulacije je dodatno podgrejala izjava Van Gala da su mu potrebna pojačanja na sredini terena, i kada na to dodamo da ga strateg Junajteda može besplatno dovesti na kraju sezone, iskusni fudbaler sredine terena se nameće kao potencijalno pojačanje.

"U ovoj postavi nemam sve što želim. Potreban mi je balans na sredini terena.", izjavio je Van Gal.

"U poslednjih nekoliko mečeva smo igrali sa Januzajem i Di Marijom na sredini terena, dok su u napadu bili Falkao i Van Persi. To znači da smo imali 4 kreativna fudbalera, tako da nam je potreban neki balans na sredini terena.", dodao je Van Gal.

Odlazak De Jonga bi svakako napravio mesta u timu Milana za fudbalera Atletiko Madrida, Marija Suareza, koji je i u ovom januarskom roku bio želja stratega Milana, Pipa Inzagija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke