David De Hea - Realova provokacija, Junajtedova dilema!

Autor: Miloš Marković
utorak 19.05.2015.
11:33
Izvor: Sportske.net

Španski golman će, prema svemu sudeći, biti jedna od najvećih priča letnjeg prelaznog roka.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Španski mediji se analitički bave pitanjem Davida De Hee, uopšteno mesta golmana Real Madrida.

Florentino Perez je najavio, pisali smo OVDE, klub će najverovatnije ostati bez Ikera, možda i Kejlora (iako on to negira OVDE), sve snage su usmerene na dovođenje golmana Mančester Junajteda.

David De Hea je sazreo u Engleskoj, značajno napredovao tokom minule sezone, a u finišu prvenstva na ostrvu izazvao mnoštvo komentara svojom nerazjašnjenom pričom.

Nije potpisao novi ugovor, 'namignuo' je Realu kome nije trebalo mnogo da krene u akciju.

Marka javlja da je De Hea već obavio načelne razgovore sa Madriđanima, dao svoju saglasnost za selidbu nazad u prestonicu Španije, te isti izvor sugeriše da je ostalo da se dva kluba dogovore o otkupnoj klauzuli.

Transfer De Hee nije povezan sa sudbinom Ikera Kasiljasa, Real mu na ovaj način jasno poručuje šta mu je činiti.

Sa druge strane, Junajted je u dilemi.

Van Gal svakako želi da zadrži mladog golmana, na koga će u slučaju da je rešio da ide svakako psihički uticati sva dešavanja i eventualna zabrana transfera. Junajted rizikuje da izgubi golmana u formi, dobije talenat koji će biti zakucan za klupu, u najgorem mogućem scenariju.

Stvari ne olakšava kraljevski klub koji je uputio provokaciju, javlja Marka, poslavši preliminarnu ponudu za transfer De Hee, ponudu u iznosu od 'tričavih' 20 miliona funti.

Junajted neće ni razmtrati ponude manje od 40 miliona, dani pred nama će doneti nove informacije i nove spekulacije, koje bi svakako u kombinaciju mogle da uključe i Gareta Bejla, za koga su zainteresovani Đavoli.

U priči se pominje i Koentrao, koji bi navodno mogao da 'zasladi' i olakša transfer. Portugalac je bio na pragu Junajteda i prošle godine, kada je problem sa papirima pokvario prelazak na Old Traford.

Od tada, Koentrao je u javnosti više puta istica da želi da se transfer ipak realizuje i da bi voleo da se oproba u dresu engleskog kluba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Los Vikingos
Tuesday, 19.05.2015
16:29

Sa jedne strane ne bih zeleo da napusti Junajted jer mu je taj klub pruzio mnogo toga, a sa druge strane bih voleo da dodje u Real jer je jedan od najboljih golmana i buduci br 1 u Spaniji.

avatar
kalegospodarvremenabrateuuuuu
Tuesday, 19.05.2015
15:40

Ne mogu da verujem, da mi ne mozemo da zadrzimo ni jednog igraca. Naravno da su sad i De hea i Real u odlicnoj poziciji. Cekalo se da udje u poslednju godinu ugovora, zar nije moglo jos ranije da se produzi ugovor. Ovo je sramota za klub, pa vidite kako Juventus ima politiku o prodaji igraca i to sa manjim placama.

avatar
XL
Wednesday, 20.05.2015
10:04

Pa da Junajted pošalje De Heu i jedno 50 miliona za Bejla i Kejlora Navasa, to bi im bio strašan posao.

avatar
Pera Zambula opet
Wednesday, 20.05.2015
18:00

Nisam te nista pitao...i nisam promasio sajt vec nisam mogao da mu odgovorim na komentar tamo gde ga je ostavio....malo kad se ukljuci mozak moze i da se ukapira nesto :)

avatar
REALan MADRIDista
Tuesday, 19.05.2015
13:18

20 milion afunti i kontrao je sasvim realno ipak mu je podlednja godina ugovora ako ga na sada ne prodjau sledece kodine ce doci besplatno.

avatar
Tuesday, 19.05.2015
13:11

Cekajte. Ako prodamo De Heu, onda cemo morati da dovedemo 2 golmana. Lindegard i Amos ce napustiti klub, a Valdes je vec star. I tu skripi kad bolje pogledas.

avatar
Bolender
Tuesday, 19.05.2015
13:05

Hahaha Koentrao? Pa ajde onda mi njima da damo plus Lindegarda a oni nama Ronalda...glupost.

avatar
Nikola M.
Tuesday, 19.05.2015
12:40

Meni je više postala naporna ova saga oko De Gee. Junajted mu je ponudio 200000 na nedeljnom nivou, to je i sam Van Gal rekao, navijači ga neizmerno vole, proteklih nedelja su na stadionima uzvikivali njegovo ime, donosili transparente na kojima su mu poručivali da ostane, i na taj način poslali jasan znak koliko ga vole i žele da ostane. Kad je tek došao u Junajted, uprava, Ferguson, čitav klub je stao uz njega, podržavali su ga i bili uz njega kad mu je bilo teško, niko mu nikada nije zamerao na kiksevima koje je pravio u početku, već su imali strpljenja, svi, kako klub, tako i navijači. Van Gal je rekao da nema potrebe da ubeđuje Davida da ostane, jer i sam može da vidi koliku mu ljubav i podršku daju klub i navijači. Junajted ga je doveo kao zamenu za Van der Sara, što je velika čast, dao mu mogućnost i prostor da se afirmiše, i dao mu mogućnost igranja u jednom tako velikom klubu. Ako njemu to sve nije dovoljno, ako mu ne znači ništa, ako to ne zna da ceni, i ako pored svega toga želi da ode, onda neka ide. Kada mu je bilo teško u početku, klub je imao strpljenja, a sad kad je jedan od najboljih golmana na svetu, on bi da ide, eto koliko je to nezahvalno.

avatar
ANDY_COLE#18
Tuesday, 19.05.2015
13:10

Sve si lijepo rekao.nAko ode Loris ili Leno najbolja resenja,mada ni Valdes nije zaboravio da brani.

avatar
XL
Wednesday, 20.05.2015
10:07

Posmatraš to na pogrešan način.Nije ga Junajted držao na početku usled loših partija jer ima lepu kosu, jer već su znali da će imati korist od njega kao što sad imaju, da će biti vrhunski golman.Kada Van Persi nije odigrao 5 sezona 10 mečeva zajedno a Venger ga držao, držao ga je jer je znao kakav je igrač i on je odmah poslije otišao u Junajted.Slična je stvar sa Suarezovim suspenzijama i Liverpulom, koji je uvek bio uz njega. Ako ode to nije nezahvalno, nezahvalno ga je zadržavati da ostvari svoj san(ako je istina da mu je Real san).

avatar
Nikola M.
Tuesday, 19.05.2015
13:38

Iz kluba dolaze informacije da postoji alternativa u slučaju da David ode, što mislim da će se i desiti. Čisto sumnjam da se povredio u meču sa Arsenalom, već mislim da je namerno izašao iz igre, kako bi pozdravio navijače na poslednjem meču na Old Trafordu, a pročitao sam i da je na zagrevanju pred tu utakmicu otišao na sve četiri strane Old Traforda, i isto to uradio. Sve mi to deluje da je to bio njegov oproštaj. Klub ima spremnu zamenu za Davida, samo ne znam ko bi to mogao biti. Po meni, najbolje rešenje je Loris, a tu je i Valdes, kome bi se mogla dati šansi.

avatar
MSSZRMK
Tuesday, 19.05.2015
12:16

Oko 30 miliona eura, zadnja godina ugovora.

avatar
Vamos Real
Tuesday, 19.05.2015
12:01

Realno ako ocekuju 40 miliona a De Hea odbio produzetak ugovora onda ce doci besplatno na leto 2016

avatar
Alex DeLarge
Tuesday, 19.05.2015
16:17

Neka dodje besplatno 2016. Ovo leto dovesti Lorisa, i staviti ga na gol, a papucar neka sedi na klupi celu sezonu. Pa neka ga u Realu sledece sezone kad ispadne iz forme. Ja se ne bih razmisljao ni 10 minuta da li to da uradim, Junajted je bogat klub i moze sebi da priusti hirovito ponasanje. A nakon toga bi ozbiljno trebali da preispitaju saradnju sa Realom, jer takvo nepostovanje Junajteda koji im je prodao najuspesnija pojacanja u ovom veku jednostavno predstavlja cist bezobrazluk. I onom odvratnom Perezu ne treba ni ruku pruziti na sastanku, ni toliko postovanja nije zasluzio.

avatar
Misosesic
Tuesday, 19.05.2015
18:46

Real je posteno i papreno platio sva pojacanja iz ManUTD-a prodao im je DiMariju koji je po meni bio u TOP 3 igraca tad a i malo stariji navijaci ManUTD-a i Reala znaju kakav odnos imaju Real i ManUTD jos od tragedije Busbyijevih beba.

avatar
MSSZRMK
Tuesday, 19.05.2015
18:02

Real platio sve igrace a ako Junajted nije u stanju da zadrzi igrace onda je kriv Junajted a ne Real.

avatar
giggsy the master
Tuesday, 19.05.2015
16:32

Ako vec ide za dz onda ga treba iscediti do kraja da postane senkadanasnjeg golmana. Svi su ga ispostovali od kraja a on tako ccc treba ga sutnut u 3 lepe pa neka trune.

avatar
Tuesday, 19.05.2015
11:40

Kontrao je odličan igrač procvetaće svuda osim u Realu jer realno Marselo je taman dovoljno atraktivniji da igra pre njega. Ne treba sprečavati igrača koji želi da ide, samo unovčiti tu želju što bolje.