Dante napustio "čopor" i otišao u "toplije krajeve"

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 22.08.2016.
22:32
Izvor: Sportske.net

Brazilca ćemo ubuduće gledati u francuskoj Ligi 1.

Beta/AP Photo/Leo Correa
Beta/AP Photo/Leo Correa

Povezane vesti

Iz Volfsburga je stigla potvrda da je Dante prešao u Nicu.

Klubovi su sinoć postigli dogovor oko transfera, a još uvek nije saopšteno koliko on iznosi.

33-godišnji brazilski fudbaler se posle jedne decenije vratio u francuski fudbal, Lil je bio njegova prva ino destinacija u karijeri.

Potom je igrao u Belgiji za Šarloa i za Standard iz Liježa sa kojim je osvojio titulu šampiona, a poslednjih osam sezona proveo je u Bundesligi.

Odlične igre u dresu Borusije iz Menhegladbaha su bile prava preporuka za Bajern Minhen, gde je za tri sezone osvojio sve što se osvojiti moglo - tri titule šampiona Nemačke, tri Kupa, Supekup Nemačke, Ligu šampiona, Superkup Evrope i Svetsko prvenstvo za klubove. Prošle sezone je igrao za Volfsburg, na 32 meča u svim takmičenjima je postigao jedan gol.

Za reprezentaciju Brazila Dante je upisao 13 nastupa uz dva postignuta gola.

Nici je prošle sezone za dlaku izmaklo treće mesto na tabeli, a samim tim i mogućnost da se plasira u Ligu šampiona, pa će se na 'Alijanc Rivijeri' ove sezone gledati Liga Evrope. Nema sumnje da će Danteovo iskustvo biti od velikog značaja za 'Orlove' sa Azurne obale, a njemu samom će sigurno mnogo značiti što će ponovo saraivati sa Lisijenom Favrom, koji ga je trenirao dok je bio član Borusije iz Menhengladbaha.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
milisavr
Tuesday, 23.08.2016
03:28

Sa nicom na menadzeru menadžeru kidam, posle par sezone u najboljem slučaju dve osvojim titulu :-D uspeo sam jednom da osvojim i ls, a takođe i le. :-D