Danas je srušio Bufonov rekord, ali njegovi džepovi nisu prepuni!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 18.07.2018.
14:33
Izvor: Sportske.net

S obzirom na obeštećenje koje su platili Redsi, njihov novi golman nije među pet najplaćenijih na svetu...

EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI
EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI

Povezane vesti

Posle vesti da je Roma praktično prodala Alisona Bekera Liverpulu, za sumu od oko 75 miliona evra, zanimljivo da svetski rekord neće biti praćen baš ogromnim primanjima novog golmana Redsa.

Doduše, on je zarađivao manje od dva miliona u Italiji, pa 5.5 miliona godišnje deluje kao velika suma, ali daleko od toga da će biti među najplaćenijima na svetu.

Inače, Beker je na odmoru na Sardiniji, njegov agent je stigao u Rim, videćemo kada će Brazilac otići na preglede u Englesku.

Najplaćeniji golman sveta?

To je lako, David De Hea.

Naime, Španac iz Junajteda je zarađivao oko 12 miliona po sezoni, ali će mu plata biti povećana novim ugovor na više od 15 miliona.



Iza njega je Manuel Nojer, golman Bajerna koji prima nešto manje od deset miliona.

Na trećem mestu je Tibo Kurtoa sa oko 8 miliona, ali on će dolaskom u Real sigurno dobiti veću platu, od Čelsija je tražio da ga izjednače sa De Heom.

Idemo dalje, četvrti je bio Kasiljas, ali njemu je istekao ugovor kojim su ga plaćali sedam miliona, pa je tu poziciju sada preuzeo Donaruma iz Milana koji prima šest miliona koliko i Petr Čeh iz Arsenala.

Ni ovo neće pomoći Alisonu za top 5, pošto Ugo Ljoris takođe ima platu od 6 miliona, a Bufon će, ipak imati manje, oko 5 miliona, iako se pričalo o većoj sumi. Oko pet miliona zarađuje i Ter Štegen iz Barselone, pa će njih dvojicu Alison Beker preskočiti, kao i Navasa i Oblaka iz madridskih klubova koji zarađuju nešto manje od pet miliona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SvAšTa_ŠtOnE
Thursday, 19.07.2018
07:50

Polako, kad odbrani Liverpool imaće, bez brige.

avatar
Tomblibui
Wednesday, 18.07.2018
17:07

Realno ne vredo toliko. Da je taj novac upotrebljen za kupovinu Oblaka pametnije bi bio utrošen. Ovako smo opet preplatili nekoga po ko zna koji put.

avatar
The Red Army
Wednesday, 18.07.2018
15:17

Naravno, zato sto i nije u top5 golmana na svetu i ne treba ni po plati da bude u top5

avatar
Malo veliki covek
Wednesday, 18.07.2018
14:46

Iako sam protiv ovolikih suma, De Hea zasluzuje imati najvecu platu od svih golmana (gledamo klubski), jer za razliku od svojih kolega, De Hea je glavni igrac MU vec par sezona. Da im nije njega, od kako je otisao Fergi to bi bila bruka i sramota po broju primljenih golova.

avatar
Mangus
Wednesday, 18.07.2018
15:01

Apsolutno, covek je svaki dinar zasluzio

avatar
deki trbic
Wednesday, 18.07.2018
15:05

a kako brani u reprezentaciji, sta je tamo uradio?