Dajčov "dragulj" na meti velikana!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 21.12.2017.
12:07
Izvor: Sportske.net

Potencijalni reprezentativac Engleske mogao bi da ostvari transfer karijere.

Beta/Martin Rickett/PA via AP
Beta/Martin Rickett/PA via AP

Povezane vesti

Za vrlo kratak vremenski rok su se stvari u životu defanzivca Barnlija Džejmsa Tarkovskog okrenule za 180 stepeni.

Minule sezone je ovaj 25-godišnji fudbaler bio rezervista, upisao je 19 nastupa u PL, ali samo pet u startnih 11.

Imao je Tarkovski sreću da je Everton spazio Majkla Kina minulog leta, pa su ga u julu angažovali za pozamašnu svotu novca.

To je otvorilo mogućnost Tarkovskom da se izbori za mesto u startnih 11 "Kleretsa", Dajč na kraju nije doveo zamenu za Kina, te je bilo jasno, štoperski tandem Barnlija čini će Mi i Tarkovski.

Malo ko bi rekao da će Barnli ponoviti uspeh iz minule sezone sa ovakvim tandemom u zadnjoj liniji, tada su se izborili za opstanak, ali četa Šona Dajča ove takmičarske godine puca daleko više.

Trenutno su šesti na tabeli sa 32 osvojena boda, imaju samo osam bodova manje nego za čitavu prošlu sezonu, a ostalo je da se odigra još 20 kola!

Pomenuti Tarkovski je počeo svaku utakmicu, pa je svojim partijama skrenuo pažnju nekolicne velikana.

Naime, za njegove usluge interesovanje su pokazali Arsenal i Mančester Siti.



Oba tima imaju problema u zadnjoj liniji, Pep nakon povreda Stounsa i Kompanija juri jednog štopera, po mogućstvu sa engleskim pasošem, dok Arsenal traži zamenu za Pera Mertesakera, koji je u poznim igračkim godinama.

Ipak, Barnli ne planira da u januaru proda nijednog igrača, pogotovu ne tako važnog, pa će tako "Tobdžije" i "Građani" morati da se okrenu u nekom drugom smeru, ili da sačekaju naredno leto.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Скаузерлија
Thursday, 21.12.2017
14:47

Mislim da je više do Dajčovog sistema nego do kvaliteta Tarkovskog. Isto važi i za Poupa. Dajč - jedan od najpotcenjenijih trenera u PL i mislim da je kao stvoren za Everton.

avatar
Wizard08
Thursday, 21.12.2017
20:32

ima everton sad jednog dajca samo sto everton ima trenutno jaci tim pa nema potrebe za gomilanjem igraca u svom sesnaestercu

avatar
Thursday, 21.12.2017
13:23

'Trenutno su šesti na tabeli sa 32 osvojena boda, imaju samo osam bodova manje nego za čitavu prošlu sezonu, a ostalo je da se odigra još 20 kola!' Veliki uspeh za klub skromnih ambicija. Dvadeset kola je ostalo do kraja, a oni su udaljeni samo osam bodova od bodovnog salda za citavu proslu sezonu. Dokaz da se ukazano poverenje neretko vraca dobrim rezultatima.