Da, potvrđeno - Suarezu propao transfer iz šokantnih razloga!

Autor: Milovan Longinov
utorak 15.09.2020.
18:05
Izvor: Sportske.net

Malo je reći da je šokantno da zbog ovoga propadne jedan veliki transfer!

EPA-EFE/TIAGO PETINGA
EPA-EFE/TIAGO PETINGA

Povezane vesti

Pisali smo ranije tokom dana da je Luis Suarez sve dalje od odlaska iz Barselone, a onda su stigli i zvanični razlozi.

Verovali ili ne, Suarezu propada transfer u Juventus zbog ispita italijanskog jezika!

Ovu vest potvrdili su pouzdani izvori iz Katalonije i Italije - Đerar Romero i Romeo Agresti, koji su preneli iste informacije:

Suarez ne bi mogao da dobije italijanski pasoš pre 6. oktobra, zbog čega ne bi imao pravo nastupa u grupnoj fazi Lige šampiona! U prevodu, glavni uslov da Suarez dođe ne može da bude ispunjen, jer je Juventus već popunio mesta za igrače van EU, a kraj prelaznog roka je 5. oktobar!

Procedura je takva da je najraniji termin za dobijanje pasoša 6. oktobra, a do tada klubovi već moraju da prijave i registruju ekipe za grupnu fazu Lige šampiona!

Zvuči zaista neverovatno da zbog ovakvih administrativnih "kočnica" i to zbog pasoša, propadne jedan ovako veliki transfer koji je dogovoren još pre 10 dana.

Urugvajac je postigao lične uslove sa Juventusom, trebalo je da potpiše 2+1 ugovor po kom bi zarađivao 10 miliona evra po sezoni.

Ipak, uslov je bio da Suarez položi B1 nivo italijanskog jezika, on je čak išao i na časove i spremao se da ispuni sve uslove, ali na kraju od transfera neće biti ništa.

Đerar Romero dodaje da Suarez i dalje razmišlja o odlasku, da ima nekoliko opcija, ali to je sve, detalji nisu poznati.

Ranije se pominjao Atletiko Madrid, ali bi Urugvajac morao da smanji apetite, jer Jorgandžije ne mogu da izjednače ponudu Juventusa, a u tom smislu, šta tek reći za Ajaks, koji je želeo da ga vrati, ali oni imaju još manje novca od Atletika...


Baner 1



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke