Da li je Pol Pogba dovoljno moćan da smeni trenera?!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 16.08.2018.
08:59
Izvor: Sportske.net

Kapitenska traka nije zalečila rane, mediji bruje o zahtevu Francuza, navijači su zavedeni pričom o novom čoveku na klupi. Na Murinjovu zajedljivost klub je odgovorio potragom za direktorom. Ima nešto trulo u "đavolskom" kraljevstvu...

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Ni traka, ni startna pobeda izgleda nisu promenili puno toga u Mančester Junajtedu.

Pol Pogba ostaje problem, nije odustao od namere da ode iz kluba, čeka Barselonu, a i ako ostane pokušaće da ode na zimu ili sledećeg leta.

Mediji željni senzacija navode da Murinjo ostaje razlog, da su odnosi i dalje loši. Pogbine reči da ne može da igra na nivou sa Mundijala ako nije srećan, ali i da u ovom trenutku ne sme da kaže ono što misli jer bi bio kažnjen, zazvučale su šokantno, čak i u okruženju kakvo stvara Rajola.

Pritisak je ogroman, Murinjo je posle startne pobede protiv Lestera, odapeo par otrovnih strelica na račun kluba, tiče se pojačanja. On je čak ironično primetio da u Engleskoj više ne postoje menadžeri već treneri, čime je implicirao odluke koje nije donosio u prelaznom roku.

Klub je odgovorio navodnom potragom za direktorom, pominje se Paratići iz Juventusa, ali on je vezan ugovorom, dolazak takvog čoveka, odnosno nova uloga bi bila i jasna poruka Murinju.

Navijači su izgubili poverenje u njegove moći, tačnije opravdanja, vest da je Zidan veoma zainteresovan za klupu "Đavola" je dodatno zamutila vodu, mnogi bi želeli da neko takav sedne na klupu umesto Murinja zbog čijih su promena raspoloženja zabrinuti i igrači.

No, za sada Portugalac ima poverenje kluba, na kraju produžio je ugovor do 2020. mada je navodno razmišljao da ode. Sledeća prepreka je Brajton, videćemo hoće li Pogba zadržati traku i hoće li do kraja španskog prelaznog roka priče o odlasku utihnuti, tek mnogi smatraju da bi Francuz ostao ako Murinjo ode.

"U ovakvim situacijama trener je uvek gubitnik", smatraju analitičari na ostrvu, a hronologija sukobljavanja Portugalca i Francuza pokazuje da je Pogba prilično siguran u svoje pozicije, ali i da nema nameru da popusti u sukobljavanjima sa trenerom.

Ipak, teško je očekivati da će otići i pored želje, mada svi znamo šta se dešava kada je jedna trula jabuka u korpi, Murinjo je to već doživeo na nekim ranijim poslovima...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jerome Drake
Friday, 17.08.2018
19:27

Nisam meki fan Murinja ali ruku na srce dosta derbija je dobio prosle seone. Sto se tie Pogbe, iritantno je njegovo ponasane a ni igra nije nista posebno. Zidan je dobro resenje. A ako me neko pita da li Pogba ili Murinjo onda nabedjeni mangup Pogba da leti

avatar
mrancic
Thursday, 16.08.2018
20:01

Do januara sa Murinjom gotovo.Jedino ga može spasiti dobar plasman (treće mesto na polusezoni).Neće njega smeniti Pogba.Smeniće ga Rašford i Mata Dva lelemuda koje ni Kardif ne bi primio.Odlično poređenje Rašforda sa Velbekom.Murinjo će pasti i zbog kupovine Sančeza i što nije kupovao napadače.

avatar
Komsa Manchester
Thursday, 16.08.2018
13:22

Mislim da svaki iskreni navijac potajno zeli da Zidan zameni Murinja,respect za Murinjov cv ali ekipa koju vodi trenutno stsgnira na svakom polju,Marsial bi kod Klopa kidao,Rasford (moguce da je kopija Welbecka) gori nego sto je bio,Pogba kolokk god ga ljudi ne vole je majstor,kod Zidana bi bio glavni igrac.Verovatno je Murinjo bolji trener,ali dolaskom ovakve fudbalske legende igraci bi imali motiva da se dokazuju,sigurno bi bila igra lepsa bar 3 puta...ni Zidan ne bi odmah mogao da osvoji nesto veliko sa ovakvim bekovima,i ona dva drveta u odbrani necu komentarisati,ali bar bi mo obicni smrtnici gledali mnogo lepsi fudbal na OT nego ovo krljanje pod portugalcem sto ide na misice,a pola igraca nema muda za to!

avatar
MANUTD
Thursday, 16.08.2018
16:24

Sta to Zidan garantuje, ne razumem? Osvojio je trofeje to stoji ali samo sa jednim klubom, nigde se nije dokazao pre toga. Nasledio je ono na cemu su radili Anceloti, Murinjo, te Rafa Benitez. Sta ako dodje Zidan i ne uradi nista? Murinjo je dokazani trener, od aktuelnih najtrofejniji. Dzabe igraci kod Klopa "kidaju" kada trofeje ne osvajaju, poenta je POBEDITI. Bar u Junajtedu.

avatar
Stevan Mikša
Friday, 17.08.2018
16:33

E bas je Benitez radio... Jedino dobro u svemu u vezi njega je sto je morala hitno da mu se nadje zamena, a to je ispao Zidan.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Thursday, 16.08.2018
13:06

Koliko god da ne volim Murinja trener je br 1 On je taj koji odgovara za rezultat i prvi snosi odgovornost Zato bi u svakom sukobu trener igrac uprava trebala stati iza trenera

avatar
MarioJ
Thursday, 16.08.2018
11:53

Zvuci mi gotovo nemoguce da pre dve godine kada je Pogba postao najskuplji igrac svijeta, da se prethodno bar 2 puta nisu sreli oci u oci on, menadzer, uprava Junajteda i Murinjo da govore o njegovoj buducnosti, ulozi u timu, sistemu igre itd. A placen 105 miliona evra? Amaterizam, covjek je world class fudbaler ali ove 2 godine su tracenje vremena za njega, a i trecs definiticno. Unistice ga Murinjo mnogo je sujetan izgubio je kompas. Nije vise ni u top 5 trenera danasnjice.

avatar
MANUTD
Thursday, 16.08.2018
16:21

Navedi mi 5-oricu boljih od njega?

avatar
CFC-Macedonia
Sunday, 19.08.2018
16:32

Simeone, Klopp. Pep, Konte, Allegri....oces jos?

avatar
NikkiCFC
Thursday, 16.08.2018
20:12

Od 2010. nista, ranije je bio top.

avatar
Agent Provocateur
Thursday, 16.08.2018
11:47

Ne radi se o tome. Da li je Mancester United dovoljno lose vodjen da trener bude smenjen i da li postoji dobra alternativa ?

avatar
Marko HM
Thursday, 16.08.2018
11:25

Murinjo je ta trula jabuka!

avatar
Stevan Mikša
Thursday, 16.08.2018
11:25

Ako to uradi, verujem da bi navijaci rekli da je time opravdao 105 miliona koliko je placen :D

avatar
Mak-Juventino
Thursday, 16.08.2018
11:08

Kako ne ! Pre ce Pogba biti nogiran , nego Mou !!! Kakav karakter , fuj ....

avatar
Thursday, 16.08.2018
10:26

Ako Pogba planira da ostane u Unitedu dugi niz godina, mislim da bi on trebao da bude vazniji od Murinja. Svi znamo da Murinjo ne ostaje dugo u klubu, a ako Pogba planira da ostane i da nosi kapitensku traku onako kako dolikuje kapitenskoj traci u Unitedu, treba ga odrzavati srecnim. A ako planira da ode u barsu uskoro onda neka cuti i radi sta mora dok je u klubu

avatar
Amalainter
Thursday, 16.08.2018
09:30

Taj Pogba je jedna velika nula..nista nije pokazao a dizu ga u nebesa kao da je Pirlo,Zidan...umislio je da je neka zvezda,..sou biznisa mozda,ali o fudbalu nema pojma

avatar
CFC-Macedonia
Sunday, 19.08.2018
16:34

Pokazalo on na SP u Rusji, medju najboljim veznjacime Sveta. Kod Bussfahrer nikad niko nije pokazalo.

avatar
MANUTD
Wednesday, 22.08.2018
14:50

Koji od njih ima vise osvojenih trofeja?

avatar
brekbaCh1
Thursday, 16.08.2018
09:07

Murinjo sam nece da ide, bez novcane nadoknade jok.