Da li je Pol Pogba dovoljno moćan da smeni trenera?!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 16. avgust 2018.

  • 08:59

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Kapitenska traka nije zalečila rane, mediji bruje o zahtevu Francuza, navijači su zavedeni pričom o novom čoveku na klupi. Na Murinjovu zajedljivost klub je odgovorio potragom za direktorom. Ima nešto trulo u "đavolskom" kraljevstvu...

Da li je Pol Pogba dovoljno moćan da smeni trenera?!
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL
Ni traka, ni startna pobeda izgleda nisu promenili puno toga u Mančester Junajtedu.

Pol Pogba ostaje problem, nije odustao od namere da ode iz kluba, čeka Barselonu, a i ako ostane pokušaće da ode na zimu ili sledećeg leta.

Mediji željni senzacija navode da Murinjo ostaje razlog, da su odnosi i dalje loši. Pogbine reči da ne može da igra na nivou sa Mundijala ako nije srećan, ali i da u ovom trenutku ne sme da kaže ono što misli jer bi bio kažnjen, zazvučale su šokantno, čak i u okruženju kakvo stvara Rajola.

Pritisak je ogroman, Murinjo je posle startne pobede protiv Lestera, odapeo par otrovnih strelica na račun kluba, tiče se pojačanja. On je čak ironično primetio da u Engleskoj više ne postoje menadžeri već treneri, čime je implicirao odluke koje nije donosio u prelaznom roku.

Klub je odgovorio navodnom potragom za direktorom, pominje se Paratići iz Juventusa, ali on je vezan ugovorom, dolazak takvog čoveka, odnosno nova uloga bi bila i jasna poruka Murinju.

Navijači su izgubili poverenje u njegove moći, tačnije opravdanja, vest da je Zidan veoma zainteresovan za klupu "Đavola" je dodatno zamutila vodu, mnogi bi želeli da neko takav sedne na klupu umesto Murinja zbog čijih su promena raspoloženja zabrinuti i igrači.

No, za sada Portugalac ima poverenje kluba, na kraju produžio je ugovor do 2020. mada je navodno razmišljao da ode. Sledeća prepreka je Brajton, videćemo hoće li Pogba zadržati traku i hoće li do kraja španskog prelaznog roka priče o odlasku utihnuti, tek mnogi smatraju da bi Francuz ostao ako Murinjo ode.

"U ovakvim situacijama trener je uvek gubitnik", smatraju analitičari na ostrvu, a hronologija sukobljavanja Portugalca i Francuza pokazuje da je Pogba prilično siguran u svoje pozicije, ali i da nema nameru da popusti u sukobljavanjima sa trenerom.

Ipak, teško je očekivati da će otići i pored želje, mada svi znamo šta se dešava kada je jedna trula jabuka u korpi, Murinjo je to već doživeo na nekim ranijim poslovima...
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari