Curi na sve strane, remont u Juventusu! Spremna stotka, kandidati Holanđanin, Crnogorac i Srbin!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 04.02.2019.
13:26
Izvor: Sportske.net

Čak četiri igrača poslednje linije neće biti više u klubu, Juventus sprema potpunu revoluciju, planiraju da dovedu dva vrhunska mlada štopera. U tu svrhu bi mogao da bude žrtvovan i Paolo Dibala.

EPA-EFE/MAURIZIO DEGL INNOCENTI
EPA-EFE/MAURIZIO DEGL INNOCENTI

Povezane vesti

Na leto sledi revolucija u Juventusovoj odbrani, bez obzira na ishod sezone. Naime, poslednje utakmice bez Bonućija i Kjelinija su pokazale da Rugani nije rešenje, Kaseres će ostati do leta, Benatija je otišao, De Šiljo je ipak bek.

Kako pišu italijanski mediji, Paratići i Nedved su juče razgovarali o strategiji i potrebi da se završe poslovi pre juna.

Dovešće dva štopera i verovatno Marsela, a klub će morati da napusti i Aleks Sandro, dok će Barzalji završiti karijeru. Najverovatnije će biti prodat i Rugani, a Juve je za dvojicu štopera koji će činiti osnovu narednih godina izdvojiti oko 100 miliona evra.

To je i prioritet, pregovori se već vode, tri fudbalera su u igri.

Prva želja je De Liht iz Ajaksa, koga Rajola gura u Torino, ali on želi u Barselonu. Overmars je zaprepastio cenom i Barsu i Juve, traži 70 miliona evra, što ni jedni ni drugi neće platiti.

Ipak, Nedved računa da će Rajola za 50 ili 55 miliona isposlovati dogovor i da će dobiti bitku sa Barsom.

Ostala dvojica su Srbin i Crnogorac, obojica nekadašnji igrači Partizana.

Sa Atletikom je razgovarano oko Stefana Savića, problem je odlazak Godina, ali i najava da će Bajern isplatiti klauzulu za Lukasa Ernandeza, mada ni Simeone nije zadovoljan Savićem, pa bi ovaj transfer mogao da bude na stolu.



Što se tiče Blekija Milenkovića, on ima ugovor sa Fiorentinom, gledao ga je Junajted, Juventus u poslednje vreme, od dolaska Bernadeskija ima bolje odnose sa "Ljubičastima", mislili su da ponude Pjacu, ali čini se da od toga nema ništa, njega Fiorentina neće otkupiti.

Imaju nekoliko rešenja, čak su spremni da pošalju Ruganija kao deo sporazuma, a navodno se Pioli interesuje za mlađe igrače poput Keana koga bi Juventus prodao sa pravom otkupa ili Romera, štopera koga će Juve kupiti od Đenove, ali bi mogao da ga prosledi Fiorentini na pozajmicu.

U svakom slučaju, preživeće samo Kjelini, Bonući, De Šiljo i Kanselo, a odbrana bi trebalo da bude podmlađena, jer videli smo, bez pomenute dvojice veterana, bušna je kao sir, primili su šest golova u dva meča što je za "Staru Damu" nezamislivo.

Novac za Marsela biće obezbeđen prodajom Aleksa Sandra, a što se tiče štopera, pretpostavlja se da bi Dibala mogao da napusti klub, kao i Kedira, čime će biti finansirane ostale operacije u prelaznom roku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zoran Krstin
Monday, 04.02.2019
21:39

Ne verujem, da će Sandro biti prodat. Zavisi valjda i od toga kako će sezona završiti.

avatar
neme
Monday, 04.02.2019
20:39

Nemoj Savica ni za dzabe pa Colo je digao ruke od njega.De Liht je rizik dolazi iz sklj lige gde nema dva ozbiljna napadaca.Bleki je OK ali da li Juve moze da trpi mladog igraca.Alexa Sandra bi poslednjeg prodao najbolji levi spoljni na svetu.

avatar
The Red Army
Monday, 04.02.2019
23:27

Tako i Davinson Sancez bio rizik pa evo ga kida, a De Liht je jos bolji

avatar
The Red Army
Thursday, 07.02.2019
02:18

Ma kakav savic to je lazna vest

avatar
neme
Tuesday, 05.02.2019
18:19

Sta on kida protiv Wulvsa diretni krivac za dva gola.Nema pojma pravi kikseve trpi ga poketino zato sto je mlad i skup.A savic je izbacio cola dva puta iz LS benzema ga redovno ubija i napokon je digao ruke.

avatar
MottiYazata
Monday, 04.02.2019
18:42

Rugani na prodaju? Leonardo reaguj! Spinacola ostaje? Pitam za prijatelja...

avatar
Paris Saint Germain
Monday, 04.02.2019
17:23

juve je veciti samion u italiji. ostali ne mogu da im pridju ni za 300 godina.

avatar
Mangus
Monday, 04.02.2019
15:29

Rugani se zali kako ne igra redovno, a kad je dobio priliku pokazao je bas zasto ne igra redovno.
Milenkovic bi bio strava pojacanje uz de Lihta, ali ne razumem zasto prodaju Sandra da bi ga zamenili Marselom koji ima jos par sezona u nogama.

avatar
MottiYazata
Monday, 04.02.2019
18:38

Momak sedi dve godine na klupi, igra protiv Vicence i Perudje u prijateljskim utakmicama gde bi Abate sam bio dovoljan, plus je drugi stoper, i trazi se od njega da bude komandant kad sve ide do djavola? Da nije malo nerealno? Kad ti to kaze navijac Milana, onda znas koliko je sati.

avatar
stevan_vasic90
Monday, 04.02.2019
23:44

Za stopera je najbitnije da igra stalno, cak i onda kad kiksira i da mu se ukazivanjem poverenja dize samopouzdanje. Pogledaj Lindelofa- kod Murinja su se svi pitali da li je taj momak uopste fudbaler i kako je dosao do Uniteda... kod Solskjera pruza partije dostojne jednog od najbolji stopera lige. Dakle, videces i sam kakav je stoper Rugani kad ode u klub gde ce biti prva opcija i gde ce stalno dobijati sansu.

avatar
Mangus
Monday, 04.02.2019
22:38

Razumem ja to, i ne ocekuje niko da on bude Kjelini umesto Kjelinija.
Ali, ako ti se ukaze prilika, moras malo da zagrizes. Ima od koga da nauci a izgleda kao da nije naucio nista

avatar
Stevan Mikša
Monday, 04.02.2019
15:16

Svasta... Kao da je Real Salke, a Juve Bajern. Eto oni zele Marsela i samo da skupe pare. Real se nista ne pita. Decko je u klubu jos od prethodnog Perezovog mandata.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 04.02.2019
17:49

pa moze Juve zeljeti sta hoce ako igrac ne zeli mozes soli na rep A sto se Reala tice sigurno ne bi zadrzavao igraca koji zeli ici To pak nema smisla