"Čudo" iz Nigerije zaludelo Evropu

Autor: Boban Filipović
utorak 21.11.2017.
15:44
Izvor: Sportske.net

Ime momka koji bi mogao da zablista na Mundijalu u Rusiji nalazi se u tefterima skauta brojnih evropskih klubova.

Beta/AP Photo/Leo Correa
Beta/AP Photo/Leo Correa

Povezane vesti

Letos je trku za njegov poptis dobio Everton i doveo ga iz Eupena za 8 miliona evra, ali je uprava 'Karamela' procenila da je za njegov razvoj najbolje da ostane u Belgiji na kaljenju.

Henri Onjekuru ovu sezonu provodi na pozajmici u Anderlehtu, blista u dresu 'Kraljevskog kluba' iz Brisela, dao je sedam golova na 14 utakmica, a mnogi navijači Evertona očekuju njegov opoziv na polusezoni jer je situacija na 'Gudison Parku' ove jeseni alarmantna.

Odlične partije 20-godišnjeg Nigerijca su uslovile da se njegovo ime nađe u beležnicama skauta Barselone, Mančester Junajteda, Totenhema, Stouka, Fiorentine, Ajaksa, PSV Ajndhovena...

Međutim, mala je verovatnoća da u Evertonu uopšte razmišljaju o mogućnosti da prodaju svoju "zlatnu koku" pre no što je mladi Nigerijac odigrao zvaničnu utakmicu za klub. Interesentima jedino ostaje opcija da pošalju nepristojnu ponudu ili pak nada da 'Karamele' ispadnu iz Premijer lige, mada se to uprkos užasnom startu sezone graniči sa naučnom fantastikom.

Onjekuru će biti uzdanica 'Super Orlova' na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji, mogao bi da bude i jedno od najprijatnijih izennađenja na velikoj sceni, smatraju stručnjaci.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke