Ćolova lista - Četiri imena, ko će predvoditi napad Atletika?

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 24.08.2020.
13:38
Izvor: Sportske.net

Šaponjića nema u prvom planu.

EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ
EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Povezane vesti

Atletiko Madrid je sezonu završio na trećem mestu Primere, dok je u Ligi šampiona eliminisan od strane RB Lajpciga. Simeone i nije imao toliku uspešnu sezonu.

"Jorgandžije" ni u jednom trenutku nisi delovale kao takmac za titulu pored Real Madrida i Barselone, a imali su skupocene transfere poput Žoa Feliksa iz Benfike.

Napadačke cifre su poražavajuće, glavni strelac je bio Morata sa svega 12 golova u prvenstvu. Ovo je najnefikasniji prvi strelac tima još od 1999. godine.

Dijego Kosta je postigao tek pet golova. Upravo je stariji Španac na izlaznim vratima, pominje se da je nekadašnji napadač Čelsija jedna od glavnih meta Benfike koja ne može do Kavanija.

Upravo je Kavani jedna od meta "jorgandžija". Urugvajac je završio svoj mandat u PSŽ-u, sada je slobodan igrač, ali skupoceni - mada bi odlaskom Koste Atletiko možda i mogao da podnese platu Matadora.

Pominju se još Arkadijuš Milik, Lakazet i Rodrigo iz Valensije.

Napadač Napolija je meta i Juventusa, problem predstavljaju i preogovori sa De Laurentisom koji će tražiti preko 40 miliona za svog napadača. Formula za Lakazeta bi imala i razmenu igrača. "Tobdžijama" bi bio ponuđen Lemar, ali Arteta bi radije sklopio posao koji bi uključivao Tomasa Partija.

Što se tiče Rodriga Atletiko bi mogao da iskoristi lošu finansijsku situaciju u Valensiji koja je primorana da prodaje. Španac je od ranije bio na spisku "jorgandžija", pratila ga je i Barselona, ali do odlaska sa "Mestalje" još nije došlo. Posle svih tih spekulacija Rodrigo je imao i slabiju sezonu, postigao je svega sedam golova na 34 utakmica, postojali su i problemi sa povredom.

rodrigo moreno

Kao jeftinije alternative se pominju Luis Suarez iz Votforda koji je bio odličan u Saragosi na pozajmici i Čimi Avila kojeg je htela i Barselona pre ozbiljne povrede u januaru.

Jasno, prvo će se raditi na odlascima. Koštinih deset miliona evra po sezoni je ogroman teret za igrača koji nema mesto ni u prvih jedanaest.

Bonus baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke