Ćolov novi početak, ovih šest pojačanja biće u startnoj postavi Atletika naredne sezone?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 24.05.2019.
10:23
Izvor: Sportske.net

Samo jedan u odbrani, trojica u vezi i napadač mogu da računaju na mesto startera. I naravno, Jan Oblak...

EPA-EFE/Juan Herrero
EPA-EFE/Juan Herrero

Povezane vesti

Posle gotovo kompletne odbrane, juče je i Huanfran saopštio da odlazi, pridružio se Godinu, Ernandezu,, dakle kompletna prva postava defanzivaca napušta klub.

Uz njih, otići će verovatno i Rodrigo za koga Siti planira da plati klauzulu, kao i Antoan Grizman koji posle pet godina napušta klub.

To praktično znači da šest igrača prve postave sigurno odlazi, verovatno će još neko poput Vitola i Nikole Kalinića biti prodat, pa će Simeone biti primoran da sprovede revolucije.

Iz ovogodišnje ekipe siguran je golman Oblak, verovatno će Atletiko zadržati Arijasa i Savića kako bi imao pravu konkurenciju u odbrani, a Parti, kapiten Koke, Lemar, Korea, Morata koji ima još godinu dana pozajmice ostaju.

Odlazak Grizmana, zadržaće verovatno Dijega Koštu u klubu, Simeone se sukobio sa upravom koja je želela da proda Brazilca posle isključenja protiv Barse i osam utakmica suspenzije, ali "Ćolo" veruje da će Košta biti onaj stari naredne sezone. Želi da pridoda još jednog napadača koji će biti različitog tipa od onih koje ima, Žoao Feliks ili Dibala bi mogli da budu zamene za Grizmana. Prvi ima klauzulu kao Francuz, 120 miliona evra, navijači veruju da bi on mogao da bude novi Kun Agueri ili Falkao "Jorgandžija", dok Juventusov Argentinac ima više iskustva, a košta oko 100 miliona.

U veznom redu već je dogovoren dolazak kapitena Meksika i Portoa, Ektora Erere koji će biti veliko pojačanje, on bi sa Partijem, Saulom, Kokeom i Lemarom činio osnovu veznog reda.

Najveće promene, kako smo rekli, pretrpeće odbrana, Iz Portoa stiže još jedno pojačanje, Felipe, on će sa Himenezom činiti tandem štopera, ako dođe Otamendi Savić će biti na prodaju. Još jedna varijanta za centralnog defanzivca je Alvarez iz Bilbaoa, ali to je rezervna opcija.

Videćemo šta će biti sa bokovima u odbrani, Vrsaljko se vraća sa pozajmice, kako će izgledati posle povrede, teško je reći. Simeone ima Arijasa, želi i Aleksa Teleša iz Porta za levu stranu, a pominje se i Brazilac Mario Fernandeš koji igra za reprezentaciju Rusije. On bi koštao oko 30 miliona, ali bi Simeone rešio pitanje desnog boka. Njega hoće i Njukasl, ali sigurno da su "Jorgandžije" u prednosti. Alternative su Menije iz PSŽ i Tripije iz Totenhema koga želi Napoli.

Što se tiče levog beka, Luis Felipe možda i ostane, iako mu ističe ugovor, u svakom slučaju, videćemo novi Atletiko sa najmanje pet ili šest pojačanja u startnoj postavi.

Nova era počinje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mak-Juventino
Friday, 24.05.2019
11:06

Daleko slabije od ovo sad , ali ajde

avatar
NikiEmpeHordSvezKing
Friday, 24.05.2019
10:39

Atletiko sprovodi revoluciju jer igraci zele odlazak ,a ne jer su premocni i zele da pojacaju tim. Ne mislim nista lose o njima ali mislim da nece biti ozbiljna pretnja u Spaniji i Ligi Sampiona naredne sezone.