Cirkus! Konte nakon uspešne sezone napao Inter, sad su Kinezi na potezu!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 02.08.2020.
09:22
Izvor: Sportske.net

Insistirao da nije reč o transferima, da klub nije zaštitio njega i igrače, da ne cene dovoljno njihov rad i da prave iste greške. Oštar istup, pritisak zbog pojačanja ili početak sukoba kao u Čelsiju...

EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Nema mira kada je Antonio Konte u pitanju, jednostavno, nezadovoljan je i to ne može da sakrije.

Inter je završio sezonu kao drugi, bod iza Juventusa koji je pre par kola obezbedio titulu u svojoj verovatno najgoroj sezoni od početka vladavine koja je startovala baš sa Konteom.

Iako je Inter smanjio jaz za 20 bodova u odnosu na prošlu sezonu, Konte je nezadovoljan.

"Svaka čast igračima, napredovali smo, ali moramo da budemo pametni i da ne slavimo jer je i dalje jaz u odnosu na Juventus ogroman. Mi smo primili najmanje golova, ali oni su i dalje ubedljivo najjači. Imaju infrastrukturu na terenu i van teran, mi pokušavamo da nadoknadimo", kaže Konte.

Onda je napao klub.

"Lično nisam zadovoljan. Mislim da moj rad nije priznat, kao ni rad igrača, mi nismo zaštićeni od kluba. Moramo da razgovaramo o tome, moram da se vidim sa predsednikom koji je u Kini", dodao je Konte.

On je insistirao da se ne radi o transferima, mada zaista je teško videti šta je drugo u pitanju. Postoji sukob sa Marotom, to je javna tajna, Inter ne želi da dovede one igrače koje Konte traži, recimo Vidala, priča se da nije bio za dovođenje Eriksena, kao ni sada Tonalija, potrebni su mu snažniji igrači u veznom redu.

Baner 6


"Imam viziju, znam šta treba da radim, mogu da se voze na tom vagonu euforije sezonu, ali ako pravimo iste greške, onda nećemo napraviti ništa", dodaje Konte.

On je na kraju rekao da je čitao intervju Spaletija iz 2017. o problemima u klubu i da je njegov prethodnik bio u pravu, kao i da se 2020. ništa nije promenilo.

U ove sukobe je Konte ulazio i ranije u Juventusu je odšetao drugog dana priprema pred četvrtu sezonu, u Čelsiju je vodio rat sa Granovskajom, a otpušten je, iako je osvojio prve sezone titulu, druge kup.

Da li je ovo način da izvrši pritisak na klub, da li je u pitanju sukob sa sportskim sektorom, ili nešto drugo, tek pomalo je neuobičajen ovakav odnos nakon ipak uspešne sezone. Ostaje LE, šansa da se možda bore za evropski trofej, ali jasno da Konteu smeta mnogo toga.

Na potezu su kineski vlasnici, odnosno Stiven Žang.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Offside
Sunday, 02.08.2020
17:51

Da su u Interu normalni on bi ujutru na vratima kluba nasao otkaz i zakljucana vrata.Jeste on strucnjak i sjajan trener ali ovako pricati o svojoj upravi,pa jos u trecem klubu je malo nelogicno.Da je za Inter nesto ovako rekao Sari,Gatuzo ili Pioli pa i ajde ali trener Intera da ovako prica o Interu je bas bezobrazan potez...

avatar
Mak-Juventino
Sunday, 02.08.2020
13:11

Nije me razocarao kada je seo na klupi intera , razocarao me sada ... Megaloman kome nista nije dovoljno , jos mu je sada klub kriv ... Spaleti , sa ovaj tim , bi bio sampion da je ostao , eto rekao sam !

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Sunday, 02.08.2020
12:53

Lik je doveo 10igraca pa kad dovede jos 10mozda i nesto osvoji

avatar
The_Matrix
Sunday, 02.08.2020
12:21

Budala, najbolje bi bilo da podnese ostavku

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Sunday, 02.08.2020
12:11

Starasan trener ali i trener od konflikta i veoma los sportski direktor. Njega da se pita bilo bi od 11 igraca 9 sa 31+ godina i 2 ona mladja. Ako mu se ne dovede ko u Celsiju Lukaku onda on trazi Ljorentea ili Krauca. Takav je jednostavno da je tip kao Karlo A. sutljiv i da trenira bio bi najbolji na svijetu.

avatar
Tiribocchi
Sunday, 02.08.2020
12:02

Znalo se da nece ici... Nije lako raditi sa razmazenim zvezdama i klasa igraca - galaktikose i strukture u klubu i predsednik koji su toliko puno osvojili trofeja u zadnjih godina i razumeju se toliko puno kako se vodi i stvara jedan seriozan i uspesan klub. Daj konte molim ti se nisi ti daj kalibar da budes deo taj veliki klub.

avatar
Oldboy
Sunday, 02.08.2020
11:07

Ne brini Vlajko, stižu bolji dani za Juve

avatar
Amalainter
Sunday, 02.08.2020
09:41

Conte jeste u pravu,verovatno bi i osvojio skudeto da su mu doveli tih 2-3 igraca ali sledece sezone bi pali,igraci od 35-36 godina mogu pomoci tada..ali..Inter ide u drugom pravcu-podmladjuje-pravi tim za narednih 5-6 godina a ne za jedan Skudeto.. To mu je receno kada je dolazio..
Ja se nadam da ce Conte ostati i ispisati istoriju sa Interom ali ako treba birati-Zang je pokazao da imaju ozbiljan projekat i ja sam onda za klub pre nego trenera..