Čelsijeva glavobolja košta 100 miliona i traje šest godina, neko od ČETIRI imena rešava problem!

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 25.05.2020.
09:58
Izvor: Sportske.net

Hoće li baš Lampard konačno dovesti pravog igrača kraj leve aut-linije?

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

"Plavci" nastavljaju da traže novog levog beka, može se reći da klub sa "Stamford Bridža" nema pravo ime na ovoj poziciji još od odlaska Ešlija Kola 2014. godine. Od tada do danas potrošeno je oko 100 miliona evra na igrače za ovu poziciju, ali bez nekog uspeha. Najbolje partije je pružao Cezar Aspilikueta kome ovo i nije prirodna pozicija.

Markos Alonso i Emerson Palmieri nisu dugoročna rešenja. Španac kada mu se igra najbolji je na terenu, ali neretko ga prate i defanzivne greške dok je bivši Romin čovek ispao iz prvih jedanaest na sredini sezone.

Trka za Aleksom Telesom postaje sve teža pošto se za igrača Porta interesuje i francuski PSŽ.

Prva naredna meta ostaje Ben Čilvel, ali Englez ko Englez - skupo košta. Procenjuje se da bi transfer beka Lestera iznosio oko 50 miliona funti, plus sa ugovorom i FFP-om trošak bi bio 15 miliona funti po sezoni. Neka 'normalna' plata za beka u Čelsiju je oko 100 hiljadu funti, Čilvel bi se pokazao kao skupa solucija.

Drugi izbor na listi bi mogao biti Mark Kukurelja. Polaznik 'La Masije' je ove sezone odličan u Hetafeu koji se bori za Evropu. Pozajmljeni igrač Barselone je na 26 utakmica u La Ligi zabeležio gol i pet asistencija. Poseduje odlične tehničke sposobnosti i perfektan zadnji pas, ali dosta gubi i lopte zbog svoje ofanzivnosti. U svojoj karijeri je igrao sve po levoj strani, beka, ving-beka, krilo što predstavlja prednost.

Kukurelja u svom ugovoru imao klauzulu na 25 miliona evra, samim tim i zahtevi igrača bi bili manji no Čilvelovi. Svakako interesantna opcija za razmisliti.

Kukurelja

Treće 'rešenje' bi mogao biti Serhio Reguilon.

Dete Madrida ove sezone nastupa kao pozajmljeni igrač "los blankosa" u Sevilji, odigrao je 22 utakmice za Loptegijev tim uz gol i četiri asistencije. Odličan tehničar koji bez problema prenosi loptu u tranziciji odbrana-napad. Takođe njega krasi 'pasivnost' u odbrani to jest čuva se za akcije u zadnjoj trećini terena. Problem mogu predstavljati i povrede, tokom sezone je propustio 6 utakmica zbog manjih povreda. Real ima Mendija a i odličnu transfer saradnju sa Čelsijem (Morata, Kovačić, Azar, Kurtoa) te bi ovaj prelazak bio moguć. Cena bi bila oko 30-35 miliona evra.

Regilon Reguilon

I četvrto ime jeste Pervi Estupinjan.

Ekvadorac je fantastičan u Osasuni kao pozajmljeni igrač Votforda. Oko polovine napada španskog tima ide preko njegove pozicije, odličan je u driblingu i centaršutu. Odličan je atletičar, ali smatra se da ponekad 'daje' i više od sebe što dovodi do žutih kartona a i defanzivnih grešaka. Njegova vrednost se procenjuje na 5 miliona funti po transfermarktu, ali jasno da bi "stršljenovi" tražili i do četiri puta veću sumu.

Leto je pred nama, videćemo da li 'Lamps' može sklopiti kockice u svom mladom timu.

Baner live stream

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Monday, 25.05.2020
13:33

nikog od pomenutih ja ne bi dovodio....Cilvel je dobar ali jako skup...Alaba ako bi bilo izvodljivo....

avatar
NikkiCFC
Monday, 25.05.2020
11:03

Cilvel ili Alaba. Neko ce sigurno biti u Celsiju naredne sezone.