Čelsi želi 'Stidljivka' iz Rima

Autor: Boban Filipović
subota 04.06.2016.
18:10
Izvor: Sportske.net

Italijanski mediji navode da bi veza 'Plavaca' mogla biti pojačana reprezentativcem 'Azura'.

Beta/AP Photo/Darko Bandic
Beta/AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

Iako nema zvaničnih potvrda ni sa 'Stamford Bridža', ni sa rimskog 'Olimpika', list 'Il Tempo' piše da je Čelsi spemio ponudu za najboljeg igrača Lacija Antonija Kandrevu.

Novi menadžer londonskih 'Plavaca' Antonio Konte je veroma dobro upoznat sa kvalitetima veziste Lacijala, a koliko ga ceni potvrđuje i to što je popularni 'Stidljivko' neizostvani član reprezentacije Italije tokom njegovog selektorskog mandata.

Očekuje se da ovaj 29-godišnji univerzalac bude starter u timu 'Azura' na predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Kandreva je rodom iz Rima, prve fudbalske korake napravio je u lokalnom klubu Lodiđani, afirmisao se u Ternani što je dalo alarm ljudima iz Udinezea da ga dovedu na 'Friuli' kao 20-godišnjaka. Međutim, dok je bio član 'Zebreta' gro vremena je proveo na pozajmicama (Livorno, Juventus, Parma, Ćezena), sve dok ga 2012. godine nije doveo Lacio svoj tabor.

Za rimske 'Orlove' je odigrao blizu 200 utakmica i postigao 45 golova u svim takmičenjima, a od trofeja ima 'Kopa Italija' iz 2013. godine. Za Kandrevu se može reći da je kompletan igrač. Odlično izvodi prekide, odlikuje ga sjajna pas igra, brz je, jak, radilica, dosta trči, igra s obe noge, uz sve to i elegantan i hladnokrvan. Može da pokriva gotovo sve moguće pozicije u veznom redu.

Prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Italije, za seniorsku je debitovao 2009. godine dok je nastupao za Livorno i do sada je u dresu sa državnim grbom upisao 37 nastupa uz 4 postignuta gola - dva je dao protiv Hrvatske u kvalifikacijama za EURO 2016, oduševio je fudbalske sladokusce 'panenkom' sa 'kreča' na splitskom 'Poljudu', može se reći i da mu je 'panenka' uža specijalnost.

Igrao je za 'Azure' na Kupu Konfederacija 2013. godine (ostaće upamćena njegova 'panenka' iz penal serije protiv Španije u polufinalu), kao i na Mondijalu u Brazilu godinu dana kasnije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan tip
Sunday, 05.06.2016
21:15

Candreva je klasa!

avatar
West London
Saturday, 04.06.2016
18:58

Candreva je strašan igrač,samo godine su problem,uostalom ja bi probao oformiti vezni uz hazarda,williana i novog playa po mogućnosti,götze,pastore ili isco,ali eto ih tamo,mlađi su i imaju još dosta vremena za igrati.

avatar
lamps8
Saturday, 04.06.2016
18:52

dobar igrac ali sa celsijem povezuju svakog fudbalera iz italije