Čelsi odredio prvu metu, u realizaciji transfera će im pomoći Milan!

Autor: Nikola Miloradović
utorak 22.05.2018.
15:29
Izvor: Sportske.net

"Plavci" jednom velikom kupovinom žele da napadnu vrh Engleske, ali i Evrope, a ključnu ulogu u planiranju narednog prelaznog roka mogao bi da odigra Milan.

EPA/HANNAH MCKAY
EPA/HANNAH MCKAY

Povezane vesti

Kako ekskluzivno prenosi britanski "Telegraf", Čelsi je odredio prvu metu za naredni prelazni rok.

Uprava kluba sa "Stamford Bridža" želi da dovede jedno veliko pojačanje, kako bi ubedili svoje najbolje pojedince, poput Edena Azara, da jedna loša sezona neće uzdrmati klub i da već naredne planiraju da se bore za trofej u Premijer ligi, ali i u Ligi šampiona.

Tako veruju da bi angažovanjem Roberta Levandovskog iz redova minhenskog Bajerna napravili pravi potez.

Poljak je tokom nedavno okončane sezone izrazio želju za promenom sredine. Angažovao je i novog agenta, o njegovoj karijeri sada brine Pini Zahavi, a ideja napadača Bajerna bila je da se preseli u madridski Real.

"Kraljevski" klub ipak nije pokazao dovoljnu količinu interesovanja, a pritom je i Bajern odbio mogućnost da ga proda Madriđanima, pa po svemu sudeći od prelaska bivšeg napadača Borusije u Madrid neće biti ništa.

Stidljivo se po medijima pominje i PSŽ kao moguća naredna destinacija za sjajnog poljskog reprezentativca, ali prema pisanju "Telegrafa" Čelsi je za sada prvi favorit.

Ipak, za realizaciju ovog transfera "Plavcima" će biti neophodan veliki novac, veruje se da bi Bajern pristao da ga proda tek ako bi neko ponudio oko 100 miliona funti za njegove usluge (oko 115 miliona evra).

Robert Levandovski

Da bi sakupili taj novac, jasno je da će najpre morati da prodaju, a tu na scenu stupa Milan.

"Rosoneri" su još jednom razočarali svoje navijače, novi vlasnici su letos potrošili preko 200 miliona evra na pojačanja, obećavana je Liga šampiona, ali su na kraju na "San Siru" morali da se zadovolje šestim mestom i plasmanom u Ligu Evrope.

Ovog leta će uprava kluba iskoristiti da ispravi greške načinjene prošlog, a juče smo preneli reči sportskog direktora Mirabeljija o tome kakav je plan za predstojeći prelazni rok.

Dva napadača će napustiti ekipu, ideja je da se dovede jedan provereni centarfor, a prema poslednjim informacijama koje dolaze sa Apenina, to bi mogao da bude napadač Čelsija Alvaro Morata.

Španac je minulog leta stigao u London kao veliko pojačanje, platili su ga "Plavci" oko 78 miliona evra, ali daleko od toga da je bivši napadač Reala i Juventusa opravdao očekivanja.

U drugom delu sezone je postigao svega tri pogotka, nije se domogao ni spiska reprezentacije Španije za Mundijal u Rusiji, pa je sve veća verovatnoća da će napustiti "Stamford Bridž" nakon samo jedne sezone.

Pominjalo se da je Juventus voljan da ga vrati u svoje redove, kao i da je Morata zagrejan za tu varijantu, ali "Bjankoneri" žele da ga dovedu na pozajmicu koju bi platili 15 miliona evra, da bi narednog leta za 45 miliona evra otkupili njegov ugovor.

Ta ideja se na dopada upravi Čelsija, oni bi ga radije odmah prodali, pa se u čitavu priču uključio Milan.

Morata je generalno zainteresovan da se vrati u Seriju A, a prema najnovijim informacijama njegov agent je obavio razgovore sa predstavnicima kluba sa "San Sira" minulog vikenda.

Milan je svestan da će morati da pošalje dobru ponudu na "Bridž", a nadaju se da će sakupiti dovoljno novca prodajom dvojca koji smo već pomenuli.

Morata

Videćemo kako će se stvari odviti, Čelsi najpre mora da proda Španca, kako bi sakupio novac za kupovinu Roberta Levandovskog iz Bajerna.

Dolazak Poljaka u London bi definitivno ubedio Azara i Kurtou, koji su na spisku želja predsednika Reala Florentina Pereza, da ostanu na "Stamford Bridžu" makar još jednu sezonu, a "Plavci" bi sa najboljim strelcem Bundeslige "bacili rukavicu" aktuelnom šampionu Mančester Sitiju, ali i svim ostalim klubovima koji naredne sezone planiraju da se bore za vrh Premijer lige.

Ostaje i pitanje ko će predvoditi Čelsi naredne sezone, sve je izvesnije da Konte napušta klub nakon dve sezone, ali nema sumnje da bi svaki trener voleo da na raspolaganju od naredne sezone ima Levandovskog, pa će Čelsi na realizaciji transfera raditi nevezano sa tim ko će preuzeti klupu od Italijana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Naka TZ (CFC)
Wednesday, 23.05.2018
01:40

Morata,Bacuaji,Giroud sto se tice napadaca ne treba nam niko samo da njih trojica budu u timu sljedece sezone.Celzi treba da se rjesava Pedra i Williana jer su u godinama polahko za krilne pozicije .Treba podmladiti krila i osloboditi malo Azara od obaveza da se cojk rastereti a ne ovako sam sve vuce.Kante mora dobiti bolje partnere od Bakayoka i Fabregasa koji nisu vise za 1 postave, jedino Barkli je dostojan da igra ali kada se rjesi svih povreda i udje u formu .Bekovi mogu proci Alonso,Emerson,Azpi i Zapa su solidna rjesenja tu je i Moses kada zatreba .Odbrana je fina sa Rudigerom,Kristensenom, treba se samo rjesiti Luiza ili Kejhila i vratiti Zumu sa posudbe ili kupiti novog stopera.Golmani su ok Kurtoa je prvi izbor a Kabaljero solidna zamjena.Dovesti 2 mlada krila kao podrska Azaru ,2 veznjaka kao podrska Kanteu.Vratiti Batshuayia ,vratiti Zumu ili dovesti novog stopera.Prodati Pedra,Williana,Bakayoka,Fabregas moze kao zamjena da bude,bekove ne dirati,golmani su ok i Celzi je spreman za sljedecu sezonu.

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 22.05.2018
20:01

Kurtoa, Emerson, Kulibali, Ridiger, Aspilikueta, Kante, Jorginjo, Azar, Fekir, Bejli, Levandovski.

avatar
SvAšTa_ŠtOnE
Wednesday, 23.05.2018
08:06

i Liga Evrope... cisto da te podsjetim na ono osvajanje titule prije godinu kad sam ti rekao da ste se borili sami sa sobom i da niste napravili ekipu. Sad cete sa zakasnjenjem.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Tuesday, 22.05.2018
19:56

Ovi nasi nisu normalni za matorca tolike pare?!?! Pa Morata je skoro kao Lewa samo mladji drasticno! Celsi ima najlosiju transfer politiku u svetu.

avatar
mosala1983
Tuesday, 22.05.2018
17:38

Преносите бајке

avatar
brekbaCh1
Tuesday, 22.05.2018
17:08

Ovo se kosi sa logikom poslovanja Celsija i pre, a i zadnjih par godina. Od ranije je cinjenica da ne daju visegodisnje ugovore igracima preko 30 godina, a kamoli da ih dovode za velike pare. A zadnjih par godina je politika dovodjenja mladjih igraca, ili bar onih koji su u najboljim godinama. Tako da ovo je daleko od istine.

avatar
Roj Kin 16
Tuesday, 22.05.2018
16:33

Došao za Dž, dao najbolje godine Bajernu, još sad ako uzmu ove pare za njega, ladno najbolji transfer zadnjih godina..

avatar
conecorleoneRM
Tuesday, 22.05.2018
16:28

Levandovski je plastican ovo leto.

avatar
10BillionXD
Tuesday, 22.05.2018
15:44

Zasto bi Chelsea (ili bilo koji drugi klub) uzeo igraca od 30 godina za 100m funti, bez obzira koliko je dobar? Tesko da cemo ovaj film gledati.

avatar
MCCityzens
Tuesday, 22.05.2018
16:35

Pa bas puno 115 miliona eura.nNeka vrate Bacuaija i neka ostave Moratu.nAko on zeli da ostane.

avatar
Raúl González
Tuesday, 22.05.2018
17:17

Juventus je platio preko 90 za Iguaina koji je imao tada 29 godina.

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Tuesday, 22.05.2018
15:38

Kakav bre morata, necu mu nikada zaboraviti kako nas je ispalio proslog leta, a i nije mi on bas tolika klasa da ne mozemo komotno da nastavimo da idemo da trazimo dalje.

avatar
Tuesday, 22.05.2018
15:34

100.miliona za coveka od 31.godinu ludost nad ludoscu,bolje da jure krila zato sto Vilijan i Pedro ne mogu da svezu vise od 5 dobrih utakmica....

avatar
A.Shevchenko 7
Tuesday, 22.05.2018
16:20

Puni 30 u avgustu.