Čelsi kupuje pogrešno? Potrebna su im ova tri igrača da bi se borili za titulu?

Autor: Stefan Matić
petak 03.07.2020.
11:43
Izvor: Sportske.net

Da li je strategija promašena? Mnogima nije jasno zbog čega se insistira na ofanzivnim igračima, pogotovo ako ostane Vilijan.

EPA-EFE/Michael Regan/NMC/Pool
EPA-EFE/Michael Regan/NMC/Pool

Povezane vesti

Čelsi je dobrano ugrozio svoju poziciju broj četiri porazom u derbiju Londona od strane Vest Hema. Junajted i Vulvsi su iskoristili kiks te se približili na tek dva boda od Lampardovog tima.

"Plavci" su bili među najaktivnijima u pogledu kupovine, uskoro stižu Zijeh i Verner, jasno da će Čelsi i naredne sezone imati respektabilan tim. Ali još uvek se postavlja pitanje ko će biti između stativa.

Kepa je imao toplo-hladnu sezonu, Španac je par puta i prebačen na klupu zbog svojih slabih partija. Lampard je izjavio kako ima mesta i za najskupljeg golmana, ali engleski mediji navode da se aktivno traži zamena.

Pominjani su Burki i Onana, naredno ime jeste Alfonse Areola. Mladi Francuz je bio u u šampionskoj reprezentaciji u Rusiji, ali bez minuta na terenu. Trenutno je na pozajmici u Realu, ali pored Kurtoe teško dolazi do minutaže. PSŽ navodno ne bi imao ništa protiv prodaje.

Areola Nzonzi

Sa druge strane naredna stanica za Kepu bi mogla biti ponovo Španija, Valensija je kontaktirala "plavce" i nude pozajmicu sa opcijom otkupa ugovora.

Ali, to bi bio samo početak.

Jer, brojke pokazuju da bez obzira što Čelsi kupuje ofanzivne igrače, što planira da Zijehu i Verneru pridoda možda i Haverca, problem je u odbrani. Uz to,  Vilijan se izgleda predomišlja, mogao bi da prihvati dvogodišnji ugovor i ostane u klubu.

Naime, četiri štopera su Ridiger koji ima 27 godina, zatim mladi Tomori, Kristensen i Zuma. Tomori je igrao dobro do povrede, što se tiče ostalih, sem Nemca, oni po mnogima ne zadovoljavaju kriterijume da formiraju partnerstvo koje se neće menjati.

Poređenja radi Čelsi je kada su poslednji put osvojili titulu igrao sa štoperskim tandemom Teri-Kejhil, zajedno su propustili samo dva meča u prvenstvu. Uz to, lider tima mora da bude iz odbrane, to je bio teri, Čelsi sada to nema. Nije samo Kepa problem, analitičari smatraju da je veliki problem i u levom beku, jer Palmijeri i Markos Alonso ne igraju kod Lamparda tako dobro kao kod Sarija ili Kontea, nije ni čudno što i Inter i Juventus hoće Brazilca.

baner

Što se Markosa Alonsa tiče, on je mnogo upotrebljiviji u 3-5-2, što Lampard neće igrati, pa se mnogi pitaju zbog čega tražiti nova pojačanja u ofanzivi kada je jasno da klub mora da uloži u Čilvela ili nekog štopera.

Ali, malo je pravih štopera, Kulibali i Škrinjar su preskupi, pominje se Tajron Mings, koga hoće i Arsenal, ali to nije nikakva sigurnost. Navijači smatraju da bi "Plavci" trebalo da otkupe nazad Akea iz Bornmauta za 50 miliona.

Bez značajnih promena u odbrani, čini se da Čelsi ne može više od ovoga, čak i ako potencijal u napadu bude mnogo ozbiljniji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jamesdin
Friday, 03.07.2020
18:17

Kepa nije problem, odbrana curi, Alonso ne igra ništa na levom boku, treba dovesti Alabu, Bajern bi ga pustio za 30-40miliona, Bajern forsira Alfonsa Dejvisa na levom boku, mali je paklen igrač, rešenje za 10 do 15 godina, a Alaba više voli da igra beka nego štopera, i onda Upamekano, 40 miliona + Zuma ili Kristensen bi trebalo biti dovoljno, pa Haverc ako dodje dodje, mislim da bi uz Vernera i Ziješa mogao biti šampionski tim...

avatar
Amalainter
Friday, 03.07.2020
14:22

Pa ako dovedu Burkija onda su stvarno...ne shvatam kako taj lik moze da brani u Dortmundu..Borjan is Zvezde je bolji.. 😂

avatar
IZIO
Friday, 03.07.2020
14:12

Mislim da celsi trazi resenje u odbrani ali mnogo su skupi, ja ovo mislim da bi bilo dobro kupiti declan rice/ake 50mil, havertc 80mil, digne 30mil. Pitanje je dali sve to moze, ja mislim da moze ako se prodaju bakayoko 30mil, emerson 30 mil, barkley 30mil, jorginho 50mil. 160-140=20mil. I celsi je kompletan po meni.

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Friday, 03.07.2020
14:09

Zasto ne vrate Akea koji moze da pokrije i LB i CB

avatar
RealisticChelseaFan
Friday, 03.07.2020
12:59

Tek je poceo prelazni rok, samo polako. Ne znam zasto se insistira ovako rano na pricama da Celsi dovodi samo ofanzivne igrace, a ima jos dva meseca do kraja transfer roka

avatar
Crveni Lucifer
Friday, 03.07.2020
12:35

Njma je potreban bolji trener, lampard je amater, ne zna kako da postavi odbranu, napadi jednolicni, ponavljaju iste greske, svaki korner je 50% sansa da prime gol, svako ubacivanje u 16 panika, lik nikad nije cuo za markaciju

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Friday, 03.07.2020
11:51

Kakav bre Ake nema momak pojma. Ja sam ga gledao i nista posebno od njega. Celsi ako moze Areolu da dovede za nekih 20 mil.€ kao konkurenciju Kepi bilo bi vrh. Sto se tice levog beka ima izbora od skupih Cilvel do jeftinih Teljes recimo. E stoper po meni nebi trebalo raspravljati treba nam instant lider i mislim da nikakvi Umpamenkani, Mingsovi ili slicni ne trebaju dolaziti u obzir. Kulibali to je ono sto treba i eventualno Romanjoli.