Čekajući Sarija, Čelsi ima dve sjajne ponude, hoće li napuniti kasu?

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 04. jul 2018.

  • 10:49

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

I dalje nema dogovora sa Napolijem, u klub stigle dve ponude, čeka se da ipak Italijan da poslednju reč. Šta je strategija kluba...

Čekajući Sarija, Čelsi ima dve sjajne ponude, hoće li napuniti kasu?
Foto: Beta/AP Photo/Alastair Grant
De Laurentis ne odustaje, traži da se poštuje džentlmenski sporazum, odnosno da uz 5 miliona evra obeštećenja, Čelsi da garancije da neće pokušavati da dovede igrače Napolija, pre svih Hisaja i Mertensa.

Albanac ima klauzulu od 50 miliona, želi sa Sarijem u Englesku, ali Anćeloti neće da čuje za to.

U međuvremenu u klub su stigle dve ponude.

Prva je za Vilijana koji je na meti Barselone i Junajteda. "Plavci" traže 80 miliona evra, Barsa nema taj novac, nudi Rafinju ili Paulinja kao deo sporazuma. U igri je i Andre Gomeš, ali on nije potreban "Plavcima", niti je to realna opcija.

Vilijana hoće i Murinjo, Čelsi bi pristao, ako dobije Marsijala u zamenu, što Junajted odbija.

Ipak, Brazilac je, osim ako Sari ne odluči drugačije, na izlaznim vratima, veruje se da će neki dogovor sa Barselonom biti nađen.

Što se Kantea tiče, on je prva meta Pari Sen Žermena. Čelsi je tražio 100 miliona evra, priča se da se agent francuskog reprezentativca sastao sa Parižanima i da bi posao mogao da bude završen sa 80 miliona. PSŽ je nudio i Rabioa kao deo dogovora što je odbijeno.

Zbog čega bi Kante napustio Čelsi?

Pre svega, većeg novca, drugo, Sarijev model podrazumeva tehnički mnogo jače igrače u veznom redu, ne vidi se kako bi se uklopio u sistem Italijana. Uz to, ako napuni kasu, mogao bi da kupi Ruganija, Iguaina, ali i još jednog štopera, možda Boatenga iz Bajerna, kao i novog desnog beka i naravno golmana Alisona Bekera koji bi zamenio Kurtou.

Čelsi će mu navodno staviti na raspolaganje oko 170 miliona evra, dati mu vreme da radi, potpuno bi mogao da promeni tim, sistem igre. Još se ne zna sudbina Morate, jedina opcija je eventualno da ga prodaju Dortmundu za Pulišića, ali "Milioneri" ne žele da se odreknu Amerikanca. Vremena je sve manje, sad se čak pominje i da bi Konte na kraju mogao da ostane, ali i da bi to izazvalo egzodus među igračima, čak i Azar bi navodno, u tom slučaju, zahtevao da napusti klub.

Konte čeka da ga smene, da pokupi 11 miliona odštete za poslednju sezonu, nema ponude, a i rado bi sa takvom isplatom odmarao jednu godinu...
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari