Čekajući Bobana, ovo je Milanov plan, bolne žrtve i mete za leto!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 10.06.2019.
14:14
Izvor: Sportske.net

Navijači moraju da shvate u kakvoj se poziciji nalazi klub, dva igrača će sigurno biti žrtvovana, pitanje je samo ko, a Hrvat ima jasan plan...

EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Povezane vesti

U Milanu su na delu organizacione promene, naime, Paolo Maldini će biti glavni čovek sportskog sektora, a čeka se da Zvonimir Boban dobije zeleno svetlo od Đanija Infantina i vrati se kao sportski direktor u klub za koji je igrao deceniju.

Infantino ne želi da se odrekne Hrvata, ali on je veoma zainteresovan za povratak u Milan. Već je razgovarao sa Maldinijem, navodno je plan napravljen.

Boban je zagovornik FFP i veruje da je put oporavka težak i da Milan mora da napravi bolne rezove kako bi uspeo da nadoknadi gubitke od 100 miliona evra koji će ih, ako ostanu, ograničavati i 2021. godine.

Jedino rešenje je da odu Suso, koji je blizu transfera u Atletiko za nešto manje od 40 miliona i Donaruma, čeka se ponuda Junajteda od 60 miliona kako bi golman italijanske reprezentacije promenio klub.

Maldini je odbacio mogućnost da Milan proda Romanjolija koji je stub odbrane.

Ali, navijače više zanimaju pojačanja.

Navodno je Eliot, ako dođe Boban, povećao transfer budžet na 40 miliona evra, što deluje malo, ali Milan mora da radi sa smanjenim sredstvima. Oni pokušavaju da dovedu Praeta iz Sampdorije, ali njega hoće Arsenal.

Novi trener Đampaolo bi i Andersena, još jednog bivšeg pulena, no čini se da obojica igrača za koje Dorijani traže 50 miliona u paketu neće stići na "San Siro". Alternativa u veznom redu je Sensi iz Sasuola i štoper Manćini iz Atalante. Boban ima ideju da uloži novac u mlade igrače, poput Rejna-Adelaidea iz Avra. U klub se vraća sa pozajmice Andre Silva, mogao bi da ostane, ali to znači da će biti prodat i Kutrone. Odlazak Franka Kesija za koga Milan traži 30 miliona bi mogao da dodatno poveća budžet, ali kako rekosmo, Boban hoće da okrene list, zajedno sa Maldinijem i da stvori mladu ekipu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anonymous Official
Monday, 10.06.2019
14:48

50mil za Praeta i Andersona uopste nije mnogo

avatar
lol (NewProfile)
Monday, 10.06.2019
14:46

Svake godine ista prica sa FPPom i na kraju opet kupuju ali neplanski. Steta, ove godine su mogli u LS, uzeli para, kostur ekipe imaju kakav takav, sa dva brzonoga krila su mogli opet dogodine biti glavni favoriti za 4 mesta a mozda i napasti nesto, ali sve su uprskali i slazem se da nazalost ako para nema treba prodati Donarumu, mozda i Susa, pa cak i Kesija, iskreno zao mi je sto Bakajoko nije ostao, drzao je sredinu, bice promaje u novoj sezoni ako ne dovedu slicnog igraca. Ipak polazem nade u Andre Silvu, naravno ako ostane, nije on jos svoj kvalitet jos pokazao.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 10.06.2019
17:10

Mozda napasti nesto ??? Scudeto haha to je vic godine Ok ako si mislio na TIM cup onda se izvinjavam na neshvacanju pisca teksta

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 10.06.2019
14:35

Iz Anzera je taj mali, ne iz Avra.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 10.06.2019
14:32

Upravo je Boban rekao da dolazi ako ne prodamo vise od jednog bitnog igraca, imacemo 40 miliona plus pare od prodaje igraca sto uopste ne mora malo sredstava da bude na kraju, za tog iz Avra prvi put cujem i 100% nece doci, nece otici Kutrone ako ostane Silva, a i za Kesija cemo vise traziti, sigurno nece otici za samo 30 miliona evra, pre ce biti 45 ili 50 mada ja njega ne bih ni prodavao, previse bi to bilo tumbanja u vezi i previse odlazaka bitnih igraca. ? (Reina, Plizari)- Konti -pozajmiti neku staru kuku umesto njega mozda (Kalabria), Andersen/Kaldara (Djalo), Romanjoli (Musakio), ? (Laksalt i/ili) Abanda)- Tonali (Biglia)- Kesi (?), ? (Bonaventura)- Paketa (Calhanoglu)- Pjontek (Kutrone), Silva (?). Dati i otarasiti se brace i Spanaca (igraca u polju), dovesti po 1 (mozda cak i univerzalnog) beka, stopera i napadaca. Isto tako, i na sredini terena barem trojicu, golman se podrazumeva ako ode Djidjio, jedino nesto nisam najsigurniji i ne znam da li bi to trebalo da to bude zvucno ime. Imali smo njih 28-oricu u prolecnom delu, Simic (a i Gabia), Halilovic i Silva su bili na pozajmici i sad se vracaju, dodajte svima njima i ona 2 momcica koje je doveo skaut Monkada, to je 33. Odlaze ona petorica kojima isticu ugovori, odlazi Bakajoko, odlaze braca, odlaze i Spanci i hrvatski igraci, ni Simic nece biti u kombinaciji za tim isto kao i Borini (nadam se) koji bi trebao da bude tek 20 i neki u rotaciji, a voleo bih i Rodrigez da ode koji je takodje poreklom (po ocu) Spanac i u polju je, znaci, nije Pepe Kraljica:-D Uostalom, videcemo da li je to za 40 tacno Hahaha