Ćao Pipo, ovo je gazdina "izborna" lista!

 • Autor: Vladimir Stojanović

 • 19. maj 2015.

 • 11:31

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Berluskoni i Inzagi imaju "različite vizije" Milana, zna se ko će morati da ode. Kako u procentima izgledaju šanse kandidata za novog trenera?

Ćao Pipo, ovo je gazdina
Foto: Beta/AP Photo/Salvatore Laporta
Samo jednu sezonu je trajao Pipo Inzagi, odradiće meč poslednjeg kola i odlazi, iako ima ugovor na još jednu sezonu.

To da li će raskinuti ugovor, ili ostati na platnom spisku manje je bitno, Berluskoni je izrekao presudu.

"Imamo potpuno drugačije poglede na fudbal"
, kaže gazda Silvio koji je pre godinu dana tvrdio da će Inzagi biti dostojni naslednik Karla Anćelotija na klupi.

Jasno, Milan razmišlja o nasledniku, postoji lista kandidata, ona je uslovljena finansijskim stanjem u klubu, ali i eventualnom prodajom. Za sada je malo verovatno da Milan tokom leta dobije vlasnike, stvarnost ne može da čeka, pa će sadašnje rukovodstvo birati naslednika.

Pokušali smo procentualno da predstavimo Berluskonijevu i Galijanijevu "izbornu listu":

Unaj Emeri 30% - Španac je prvi kandidat, sa njim su već obavljeni razgovori, dao je pristanak, ali je problem finansija primaran. Emeri nijhe jeftin trener, uz to traži neke od garancije u pogledu tima, pa iako postoji gotovo trećina šansi da završi na "San Siru" to je još daleko od izvesnosti.

Vićenco Montela 25% - Trener Fiorentine treba da završi posao u Toskani, on je Galijanijeva ideja, ali je pitanje hoće li pristati, imajući u vidu kako je Millan trošio prethodne stručnjake. Čak i ako ode u Fiorentinu, priča se da bi radije sačekao rasplet u Rimu, gde bi, posle odlaska Garsije, automatski bio prvi kandidat za trenera u klubu sa kojim je osvojio titulu.

Karlo Anćeloti 20% - Ne zavisi od njega, ima ugovor sa Realom, ako dobije otkaz što je ipak malo verovatno, Berluskoni bi mogao da zaigra na nostalgiju. Ali, čak i da napusti Real, Anćelotijev prvi izbor je Engleska, ne povratak u Seriju A, čak i ako dobije ne samo ponudu Milana, već i Romu koju bi voleo da trenira, što uvek ističe. Njegova primanja su preveliki problem.

Marćelo Lipi 10% - Ovo se odnosi na kombinaciju u kojoj bi Anćeloti bio tutor nekom mlađem treneru, recimo Fabiju Kanavaru. Ali, malo je verovatna opcija, tim pre što su Kinezi koji imaju tu ideju i dalje daleko od kupovine. Lipi ne želi da sedi na klupi, ali bi prihvatio poziciju tehničkog direktora.

Antonio Konte 10% - Ovo je naravno Galijanijeva ideja, ali Konte ima problem i sa reprezentacijom , kao i sa eventualnim novim suđenjem oko procesa u kome je sumnjičen da je znao za nameštanje mečeva u vreme dok je bio trener Sijene. On je već bio suspendovan, svedočenja ga i dalje ne isključuju kao potencijalnog krivca. Ni Milan sebi ne bi hteo da pravi takve probleme.

Ostali  5%
- Uvek postoji neka mogućnost da Berluskoni izvuče zeca iz rukava, tipa Sarija, trenera Empolija, ili da šansa bude pružena večitom pomoćniku Tasotiju. Siniša Mihajlović je otpao, pa je malo verovatno da bi neko drugi mogao da iskoči u prvi plan.

Naš tip je Montela, da čujemo vas?
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari