Bum sa Ostrva - Liverpul završio strašno pojačanje, možda i najpotrebnije!

Autor: Milovan Longinov
subota 04.07.2020.
14:58
Izvor: Sportske.net

Tvrdimo da je ovo jedna od boljih kupovina Jirgena Klopa!

EPA-EFE/Shaun Botterill
EPA-EFE/Shaun Botterill

Povezane vesti

Fudbalski klub Liverpul i Tijago Alkantara su postigli sve detalje, preostalo je još da Bajern Minhen prihvati ponudu sa Enfilda.

Ovu vest preneo je Tankredi Palmeri, dobro poznati novinar, koji odavno prati dešavanja na fudbalskoj pijaci.

On tvrdi da su se Liverpul i Tijago dogovorili sve oko ličnih detalja - plate i dužine ugovora, te da će engleski klub poslati i zvaničnu ponudu u Minhen.

Bajern navodno traži 35 miliona evra, dok bi Liverpul ponudio 30 i još pet kroz bonuse. U prevodu, dogovor je i više nego izvestan pošto je razlika između ponude i potražnje minimalna.

Navodno su tu i svi detalji - Tijago će dobiti ugovor na četiri godine uz godišnja primanja od 8 miliona evra.

Tijago je imao želju da se vrati u Španiju, konkretno u Barselonu, zbog svoje porodice i nakon što je dobio dete, ali na Kamp Nou očigledno veruju da su Arturo Vidal i Ivan Rakitić bolja rešenja.

Za razliku od Barse (više o tome OVDE), Klop je pragmatičan i ne gubi vreme, kao što je svojevremeno ispod žita i bez pompe doveo Mohameda Salaha za 40 miliona evra, tako je sada na pragu dogovora sa još jednim strašnim pojačanjem.

Tijago je plej koji Liverpulu nedostaje u određenim i teškim momentima na utakmicama, kada je rival tvrd i zatvoren i kada nema mnogo prostora za one ubitačne kontre i brze napade.

Može da igra na svakoj poziciji u veznom redu. Tako je kod Pepa na primer igrao u centrali u formacijama 4-3-3 i 4-1-4-1, a kod Hansija Flika kao drugi pivotmen u 4-2-3-1.

Kada podvučete crtu, za ove pare, Liverpul će dobiti idealno pojačanje i nešto što ni Nabi Keita ni Adam Lalana ni Okslejd-Čemberlen nisu doneli.

No, da sačekamo i da se klubovi zvanično dogovore, ali u ovom trenutku, ne pominje se nijedan drugi klub osim Liverpula...

baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mladen Bayern
Sunday, 05.07.2020
11:29

E moj Bayern molim boga da ostane madjioničar.

avatar
Mirjevac
Saturday, 04.07.2020
17:17

Sve ovo nije tacno, citao sam sta je izjavio Rumenige! Rumenige je izjavio da oko Tijage nistsnije reseno, radise na tome da produzi ugovor, ako se ne digovore, Rumenige rece da ce da ga prodaju posto mu ugovor izlazi 2021 i nece da dozvole da ode kao slobodan igrac! Rumenige rece da nista nije dobio niti da se cuo sa ljudima iz Liverpula, zato sve ovo nista nije ni reseno a jos manje dogovoreno!

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 04.07.2020
15:37

Lik koji je u bayernu na klupi njima ce biti najbolji veznjak, dovoljno govori o nekvalitetu luzera, bayern je za njih ratni brod

avatar
Jay-Jay Okocha
Saturday, 04.07.2020
16:51

Znam da se ne razumeš u fudbal ali da si ovolika neznalica, to je čak i za tvoje standarde strašno.

avatar
Dimebag Darrell
Saturday, 04.07.2020
17:09

Isti ti luzeri vam bjeze 30 bodova, sta ste vi onda?

avatar
yboyka525
Saturday, 04.07.2020
15:28

Ox sad moze da bude bude opcija za krilo. Drago mi je da dolazi Tiago, ovo bi trebalo dati potpuno novu dimenziju liverpulovoj igri, u svakom slucaju, nema tog tima na svetu u kojem tiago ne bi imao mesto medju starterima. U svakom slucaju, tacno zamisljam kako mu ledja drze hend i fabinjo a ovaj salje lopte po dubini prebrzim krilima :)

avatar
_mladen_
Sunday, 05.07.2020
02:06

No no, Ox je jedino dobar kroz sredinu, ali ako je ovo tacno, Lvierpul jedinstavno nema igraca koji ume da stane na loptu i pronadje igraca jednim pasom. Ox i Keita su igraci koji vise prodoran tip igraca i od odlaska Kutinja Klop ga nije zamenio. Fekir je bio savrsena opcija ali desilo se sta se desilo.

avatar
OX
Sunday, 05.07.2020
09:58

Burazeru koji henderson, wajnaldum ili keita trebaju da igraju uz njega.