"Bronzani" Belgijanac u Bundesligi?

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 22.07.2018.
18:02
Izvor: Sportske.net

Kako prenose nemački mediji, reprezentativac Belgije se našao na listi želja Borusije Dortmund.

EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV
EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Povezane vesti

"Milionere" je ovog leta preuzeo iskusni švajcarski stručnjak Lusijen Favr, a klub je pod novim trenerom angažovao šest pojačanja.

Stigao je Ašraf Hakimi na pozajmicu iz Reala, kao slobodni igrači došli su golmani Marvin Hic i Erik Elšlegel, a kupljeni su i desni vezni Marijus Volf (Frankfurt, 5 miliona evra), centralni vezni Tomas Dilejni (Verder, 20 miliona evra), kao i štoper Abdu Dijalo (Majnc, 28 miliona evra).

Ipak, Borusija planira da dovede još pojačanja, posebno jer bi mogli i da ostanu bez nekolicine igrača.

Andre Širle je na radaru Lacija, Džulijana Vajgla traži PSŽ, a kako prenosi nemački "Funke Sport", upravo bi umesto veziste na "Signal Iduna Park" mogao da stigne reprezentativac Belgije Aksel Vitsel.

Ovaj 29-godišnji fudbaler je minulog leta odlučio da se preseli u Kinu, napustio je Zenit i pojačao Tjanđin.

Ipak, to nije uticalo na njegov status u reprezentaciji Belgije, Roberto Martinez mu je ukazao poverenje, poveo ga je na Mundijal, gde mu je dao bitnu ulogu.

Odlično se pokazao na šampionatu sveta, koji su Belgijanci okončali osvajanjem bronze, pa se ponovo probudilo interesovanje za Vitsela.

"Milioneri" su spremni da ga angažuju, moraće da ponude Tjanđinu oko 40 miliona evra za njegove usluge, ali bi sam fudbaler morao da pristane na nešto manju platu u Nemačkoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke