Brazilska revolucija u Madridu, jedan pred vratima, stižu još dvojica!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 30.05.2019.
16:13
Izvor: Sportske.net

Tri fudbalera iz zemlje kafe, sambe i fudbala nalaze se na radaru kluba iz španske prestonice.

EPA-EFE/JuanJo Martin
EPA-EFE/JuanJo Martin

Povezane vesti

Kako prenosi brazilski "Esporte", vezista Lila Tijago Mendeš bi ovog leta mogao da se preseli u redove madridskog Atletika.

Ovaj 27-godišnji fudbaler je 2017. godine iz domovine stigao u redove Lila, ove sezone je eksplodirao u dresu "Doga", koje su se domogle drugog mesta na tabeli francuske lige.

Upisao je 34 nastupa u šampionatu, zabeležio je i četiri asistencije, igra na poziciji zadnjeg veznog i renomirani francuski list "L'Ekip" ga je stavio u tim sezone Lige 1.

U Atletiku ga vide kao zamenu za Rodrija, koji je na radaru Mančester sitija i Bajerna i ima otpusnu klauzulu od 70 miliona evra.

Već su se sastajali sa predstavnicima brazilskog fudbalera, a navodno su spremni da ponude 30 miliona evra za njegove usluge, Lil je zadovoljan tom cifrom i čeka zvaničnu ponudu sa "Vanda Metropolitano".


Dok je utisak da bi ovaj transfer uskoro mogao da bude realizovan, "Jorgandžije" su zainteresovane za još dva brazilska fudbalera.

Već su i poslali ponudu u Atletiko Paranaense za usluge levog beka Renana Lodija, tešku 15 miliona evra, ali je brazilski klub nije prihvatio.


Očekuje se i nastavak pregovora, a sve veću koloniju brazilskih fudbalera, koju je nedavno uvećao Felipe iz Porta, mogao bi da pojača i David Neres iz Ajaksa, za kojeg su "Kolćonerosi" takođe zainteresovani.

"Kopljanici" ga cene na oko 50 miliona evra, ali Neresa prate i PSŽ, Milan i Everton, pa bi cena mogla da bude i veća.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke