Blan potvrdio odlazak 'El Poča' u Kinu

Autor: Lazar Mitrović
ponedeljak 08.02.2016.
12:13
Izvor: Sportske.net

Fudbaler PSŽ-a bi uskoro trebalo da krene 'putem svile'.

Beta/AP Photo/Jacques Brinon
Beta/AP Photo/Jacques Brinon

Povezane vesti

Kineski klubovi su, u zimskom prelaznom roku, oborili sve rekorde u visini transfera.

Egzodus fudbalera sa 'Starog kontinenta' bi mogao da se nastavi, pošto prelazni roku u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu, još uvek traje.

Tako bi fudbaler kluba sa 'Parka prinčeva', Ezegel Laveci, mogao da bude novo veliko ime koje će preći u neki od klubova u kineskoj ligi, što je potvrdio i trener PSŽ-a, Loran Blan.

Iako je Laveci, kome ugovor sa šampionom Francuske ističe na kraju sezone, bio već viđen kao novo pojačanje Intera, došlo je do naglog preokreta. Stigla je ponuda od ekipe Šangaja koja se 'ne odbija'.

Popularni 'El Počo' nije bio u sastavu 'Setaca', na velikom derbiju francuske,protiv ekipe Olimpik Marseja. On je osato u 'gradu svetlosti', kako bi obavio pregovore sa zainteresovanim kineskim klubom.

Zbog toga, trener PSŽ-a, Loran Blan, nije mogao da potvrdi da li će argentinski napadač ostati u klubu.

"Pripremeli smo se za put u Marsej, ali je Laveci u poslednjem trenutku odlučio da ostane u Parizu. Moraćemo da rešimo njegovo pitanje uskoro. Njegovim odlaskom ostali bi bez veoma važnog igrača, i u slučaju povrede nekog od fudbalera u napadu, mi ne bi imali adekvatnu zamenu", rekao je Blan.

Kako navodi Parisijen, Laveci je na korak prelaska u Kinu, gde bi mogao da se pojača ekipu Šangaja, koja je već dovela fudbalera Intera, Fredija Guarina.

PSŽ želi da reši 'ovo pitanje' do duela Lige šampiona, protiv ekipe Čelsija, kako bi znali na koje igrače mogu da računaju. Podsetimo, prelazni rok u Kini traje do 26. februara.

Postoji i mogućnost da Parižani blokiraju Lavecija do meča sa Čelsijem, on bi u tom slučaju bio u konkurenciji za prvu utakmicu, a zatim bi se preselio u Šangaj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke