Bio želja Mančester junajteda, otišao u redove Zvezdinog rivala!

Autor: Ivan Cvetković
subota 18.08.2018.
18:38
Izvor: Sportske.net

Norvežanin spada u red najtalentovanijh igrača Evrope u svojoj generaciji.

EPA-EFE/ANDREAS SCHAAD
EPA-EFE/ANDREAS SCHAAD

Povezane vesti

Napadač Moldea Erig Haland će po završetku sezone u Norveškoj na kraju kalendarske godine preći u Salcburg pošto je potpisao ugovor sa "Bikovima" do 2023. godine.

Norvežanin ima 18 godina i spada u red najtalentovanijih napadača u Evropi u svom uzrastu.
On je već ostavio zapažen trag u najjačoj ligi Norveške pošto je upsao više od trideset nastupa za Molde i postigne 11 gola i pritom ubeleži četiri asistencije.

Za ovog momka se čulo kada je uspeo da ostvari podvig – 4 gola u samo 17 minuta. Ovo je uspeo protiv lidera norveškog šampionata Bran Bergena 1. jula.

Zatim posle toga se upisao dvaput u pobedi nad Hibernianom od 3:0, osiguravši plasman Moldea u plej-of Lige Evrope gde će se sastati za ruskim Zenitom.

Bio je velika želja Mančester junajteda, ali su Austrijanci bili konkretniji.

Sportski direktor Salzburga Kristofer Frojnd ima samo reči hvale za svog novog igrača.

"Veoma nam je drago zbog ovog posla. Haland je jedan od najperspektivnijih napadača i ponosni smo što dolazi u naše redove iako je imao ponude i većih klubova. Jak je u duelu, efikasan nemam sumnje da će uspeti", ne krije prve impresije Frojnd.

Sam igrač je takođe zadovoljan svojim potezom.

"Zahvalan sam Moldeu na svemu što je učinio za mene, bez sumnje ću pružiti sve od sebe do kraja ugovora. Naravno zadovoljan sam svojim izborom i mislim da ću u Salzbugu imati dosta uspeha i titula", smatra Haland.

PIŠE: Stefan Matić

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Partizan/Lazio
Saturday, 18.08.2018
19:26

Tek posle duela sa Branom sam cuo za momka, stvarno je veliki potencijal, a posebno me iznenadilo sto nije trom i spor. Uz velikane iz Holandije definitivno je ovo bio najbolji moguci izbor za njega. Inace njegov otac je bio igrac Sitija kome je Kin razvalio koleno.