Besni na Vengera, prodali ga za pola miliona, sad moraju da plate 100 puta više!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 22.09.2019.
09:08
Izvor: Sportske.net

Ne može se reći da je procena bila dobra...

EPA-EFE/THOMAS BAKKER
EPA-EFE/THOMAS BAKKER

Povezane vesti

U Arsenalu, mada ne javno, se priča da je Venger svojim odlukama, poput one o novog ugovoru za Ozila, kao i još nekim transferima potpuno upropastio klub na kraju mandata i da se dugo neće oporaviti.

Jedna od grešaka je procena da talentovani Holanđanin Donijel Malen nije dovoljno dobar za Arsenal. On je iz škole Ajaksa kao 16-godišnjak stigao u mladi tim Arsenala. Davao je golove, ali nikada nije bio standardan. Venger ga je poveo na turneju po Aziji gde je debitovao za prvi tim. Francuz je rekao za mladog igrača da je interesantan, ma šta to značilo, a onda je prodat PSV Ajndhovenu za oko 600 000 evra.

Već tada, navijači su gunđali, posao je dogovoren na kraju avgusta bez ikakve otkupne klauzule.

A onda, kako to obično biva, prvo je počeo da trese mreže u mladom timu "Filipsovaca", debitovao je za prvi tim u zimu 2018. osvojio titulu, iako je odigrao samo četiri meča.

Prošle sezone se nametnuo, deset golova u prvenstvu, plus pet asistencija.

A onda je momak poreklom sa Surinama eksplodirao. U ovoj sezoni je računajući sva takmičenja dao 10 golova i imao 4 asistencije u 13 mečeva. On će biti i najveća opasnost za Ajaks u današnjem derbiju.

Sa druge strane, iako Arsenal ima mlade talentovane napadače, Malen je igrač koji može da pokriva više pozicija po boku u ofanzivi i bio bi od ogromne koristi Emeriju.

Arsenal se raspitivao, Malen bi se rado vratio u London, ali PSV je šokirao Engleze, traže 60 miliona evra, 100 puta više nego što su ga platili. Razlog je jasan, žele da ga sačuvaju godinu ili dve, veruju da bi mogao da bude zalog povratka na vrh holandskog fudbala i da će mu cena još rasti.

Ajaks i PSV pred današnji derbi u Ajndhovenu imaju po 13 bodova, jedan manje od vodećeg Vitesea, ali po dva meča manje. Derbi počinje u 16:45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
stevan_vasic90
Sunday, 22.09.2019
19:41

Mozda ga nisu hteli zato jer je Malen...

avatar
Igors Stepanovs
Sunday, 22.09.2019
13:08

E zbog ovoga ss stavljaju klauzule,nisu ludi Spanci.

avatar
BlagoMeniOpetJA
Tuesday, 24.09.2019
01:51

ne pricaju o toj klauzuli. spanski zakon kaze da svaki fudbaler mora da ima izlaznu klauzulu u svom ugovoru.
ovdje je rijec o "buy back"/"first option" klauzuli. nju postavlja klub koji prodaje igraca i u prvom slucaju je otkupna (ali samo za klub koji ga je prodao) a druga je opcija da mogu da izjednace bilo koju ponudu koja je prihvacena i da ta mora biti prihvacena isto.

avatar
Igors Stepanovs
Wednesday, 25.09.2019
10:21

Znam o kojoj klauzuli pricaju,danas gotovo svi tako rade sem Arsenala.Ili stave otkupnu ili stave "cenu" pa ti ga kupi.Ovi su dali ovog za smesne pare.Adelaide danas vredi 20 mil oni ga za dzabe,da ne pricam o Gnabriju,Benaseru i ko zna ko jos.

avatar
BabaKurana
Sunday, 22.09.2019
10:56

Prestanite da pisete vise o Arsne Venguru kao on je upropastio arsenal..daj te molim vas kao prvo lik je svojom politikom i manjim budzetom od ostalih timova iz vrhaa pravio cuda sa arsenalom...kao drugo ni emeri ne radi nistaa pametno ni boljee od njegaa..ocigledno da je tu kriv sam vrh Arsenalaaa kojima je bitno da je klub u plusu a ne osvajanje trofejaa.. i samo se setitee da je venger vodio klub jedno 6 do 7 godina mozda gresim bednim budzetim zbog izgradnje stadionaa..I najvise bi voleo da vidim Vengera negde tipaa Real ,PSG da vidim staa bi covek tek ondaa uradioo..Svi koji su malo stariji ovdee i sami znaju da je Arsenal igrao jedan od lepsih fudbala za gledatii kazem za gledatii.

avatar
Everton FC
Sunday, 22.09.2019
10:40

Ne može se kriviti Venger. Ugovorom za Ozila nije upropastio klub to je neka druga priča, šta je on trebao da uradi sa ovim klincem kad nije mogao da se nametne sa 16 godina a verovatno nije hteo da ostane, to nije do njega, i Vinsent Jansen je rasturao u Holandiji pa se u Totenhemu nije video

avatar
MixEr
Sunday, 22.09.2019
10:04

Arsenal sam počeo da pratim baš zbog Vengera. On je realno podigao klub na prave visine. Arsenal sa njim na čelu je igrao magičan fudbal jedno vreme. Ali poslednje godine su bile baš mučne za gledati. Plus videlo se da i ne ume baš da razvije mladog igrača. Jedini koji je koliko toliko kao mlad pod Vengerom igrao najbolji fudbal je Fabregas. Zato ostali do prelaska u prvi tim su bili međ najtalentovanijim igračima na svetu a onda samo lagano padali. Vilšer, Volkot pa i Rrmzi i Ox. A i Beljerin je bio na dobrom putu da se skroz upropasti. Venger je umeo majstorski da izvuče maksimum od već formiranih igrača al da unapredi mladog igrača i ne baš. Plus prodavao je šakom i kapom neke talente za smešne novce. Još jedan primer je i Gnabri za koga se videlo da ima potencijal. Stvarno šteta za klub...

avatar
Benz9
Monday, 23.09.2019
00:00

Ako je iko radio sa mladima i anonimusima onda je to Venger...a svima sto si nabrojao da je "unistio" mozes slobodno dodati i Dijabija jer su u bolnici postali najbolji jarani