Bertomeu i dalje razmišlja, pet razloga "za" i pet "protiv" povratka Nejmara!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 29.07.2019.
12:26
Izvor: Sportske.net

Analize u Španiji pokazuju da operacija nosi dosta rizika, pa se Katalonci premišljaju...

EPA/QUIQUE GARCIA
EPA/QUIQUE GARCIA

Povezane vesti

Nema i dalje promene oko Nejmara, klubovi su, kako smo i pisali ostali na istim pozicijama. PSŽ traži 200 miliona evra, Barselona nudi Kutinja i Rakitića, kako i mali novac za Brazilca.

Ništa nije gotovo, Nejmar neće igrati za PSŽ dok se potpuno ne oporavi, trebalo bi da bude spreman za start šampionata za manje od dve nedelje.

Danas katalonski mediji raspravljuju o razlozima zbog kojih bi trebalo, ili možda ne, vratiti Nejmara, konačna odluka je u rukama predsednika Bertomeua.

Razlozi za:


1. Barselona bi imala verovatno najbolji napad u istoriji fudbalera, poker asova, pisali smo, Mesi, Suarez, Nejmar i Grizman su postigli oko 1700 golova u karijeri.

2. Nejmaru ne treba adaptacija, svlačionica bi ga prihvatila otvorenih ruku.

3. On je mnogo bolji igrač i od Kutinja i od Dembelea koji su dovedeni da ga zamene, uostalom i prošle sezone je imao bolji učinak nego njih dvojica zajedno.

4. Povratkom "Neja" Barsa bi ponovo dobila mašinu za pravljenje novca.

5. Priča se da produžetak ugovora Mesija zavisi od toga da li će se vratiti Nejmar. Argentinac svim silama pritiska klub da dovede ponovo Brazilca, koga vidi kao svog naslednika.

Razlozi protiv:

1. Povratak Nejmara bi otežao ionako tešku finansijsku situaciju Barselone, čak i da smanji primanja, 50 miliona godišnje bruto je previše, ako se ne oslobode nekolicine igrača.

2. Gubitak novca kada je Dembele u pitanju. Dolazak Nejmara bi ga dodatno udaljio od tima, plaćen je 140 miliona, vrednost mu nezadrživo pada, u ovom trenutku nema nijednu ponudu.Problem sa Kutinjom je isti, i on nema ponuda, jednostavno u ova dva igrača je računajući bonuse uloženo 300 miliona, oni sada zajedno ne vrede ni dve trećine tog novca.

3. Nejmar bi mogao da limitira Grizmana, igraće sigurno, uz to, Mesi čuva Suareza u ekipi, i kada Južnomerikanci sklope kockice, Francuz bi mogao da bude prilično ograničen sa minutima što će stvoriti tenzije.

4. Pritisak da se vrati Dani Alveš, on se navodno nada da će Nejmar i Mesi pritisnuti da ponovo stigne u Barselonu, iako mu je Bertomeu rekao da nisu zainteresovani. Ipak, priča se da će prodati Semeda i vratiti Alveša. Ovo nije loš potez sam po sebi, ali Valverde navodno smatra da bi trebalo gledati u budućnost i forsirati mlađe igrače.

5. Nejmarove povrede predstavljaju problem, deo je do činjenice da su u Francuskoj tereni lošiji, igra se grublje, ali on poslednjih godina često ima problema i u Barsi nisu sigurni da li će se to nastaviti, postoji priča iz Brazila da je ozbiljno načet...

U svakom slučaju, navijači čekaju, oni su bez dileme za povratak "Neja", pita se ipak Pari Sen Žermen...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Clásico leyendas
Monday, 29.07.2019
15:14

najbitnije je sta ce luzernel kmesi reci. ako on prustane onda Neymar dolazi da bi kmesi opet sam osvojio LS sa neverovatna 2 pogotka u nokaut fazi.

avatar
P. S.
Monday, 29.07.2019
14:34

Iz ugla navijača zapravo postoji jedan jedini razlog za povratak Neymara: da imaju nekoga ko će da ih zabavlja dok još jednu sezonu čekaju odlazak Valverdea i povratak Barse u svet fudbala. Ovako im se gledanje Barsinih utakmica u poslednje 2 godine svelo na po 90 minuta teške smaračine dok čekaju da vide nekoliko lepih poteza i/ili golova Messija. Inače Neymar može negde u martu, aprilu iduće godine zabiti gol ili dva Dortmundu na Camp Nou i time rasteretiti Messija 'obaveze' da postigne hat-trick u pobedi od 4:0, ali svakako ne može sprečiti petadu u Dortmundu u revanšu i ispadanje Barse iz LŠ... sve dok je Valverde na klupi.

avatar
Nenadd
Monday, 29.07.2019
19:48
avatar
MarioJ
Monday, 29.07.2019
13:41

Barseloni je potrebniji vrhunski štoper jer Pike nije na nivou kao prošli sezona kao i jos jedan kvalitetan veznjak, defanzivac.

avatar
Crveni Lucifer
Monday, 29.07.2019
12:55

Kmessi nece da potpise ugovor ukoliko mu ne dovedu neymara, kakva je to primadona postala, valjda ce mu ga dovesti cisto da vidimo zbog cega ce opet da kmeci kad ispadne iz lige sampiona

avatar
Kive
Monday, 29.07.2019
18:59

Nema nista jace nego kad vidim da opet kom Barsu. Kako volim sto imate komplske haha. Jos jace pisi i otvori 3 naloga. Hahaha

avatar
Milos Ilic_fb1
Monday, 29.07.2019
12:31

Nejmar je postigao vise golova nego Dembele i Kutinjo zajedno...
Logicno, igrao je 2/3 sezone i to u ekipi koja je ofanzivno ultra potentna, u Francuskoj... Kutinjo nije igrao 2/3 sezone jer je bio los, Dembele isto toliko jer je bio povredjen, u Spaniji. Logicno da ne mogu da isprate Nejmara.