Benfika pravi novi dil sa Atalantom

Autor: Boban Filipović
četvrtak 13.07.2017.
14:31
Izvor: Sportske.net

Predsednik 'Orlova' Luis Felipe Viera je otputovao u Italiju s ciljem da dovede napadača za koga u Milanu nisu imali dovoljno stpljenja, piše porugalski list 'O Jogo'.

Beta/AP Photo/Francisco Seco
Beta/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Meta šampiona Portugalije je mladi italijanski reprezentativac Andrea Petanja.

Petanja je dete Milana, koje nikada nije dobilo pravu šansu u seniorskoj konkurenciji. Od svoje 18. godine sat je na pozajmice da se kali, brusio svoj talenat u Sampdoriji, Latini, Vićenci i Askoliju, a prošlog leta ga se 'Milanezi' odriču i on završava u Atalanti.

Za 'Boginju' je dao pet golova prošle sezone u Seriji A, letos je igrao za 'Azurine' na Evropskom prvenstvu za mlade u Češkoj, zapao je za oko ljudima iz Benfike, koji su već skovali plan kako da ga dovedu.

Naime, još jedan pitomac Milanove akademije iz Petanjine generacije, Brajan Kristante, drugi deo prošle sezone je igrao u Atalanti kao pozajmljen igrač Benfike.

Prema saznanjima pomenutog izvora predsednik lisabonskih 'Orlova' Luis Felipe Viera je ponudio predsedniku 'Boginje' Antoniju Persasiju da Kristante ostene u Bergamu za stalno i 4 miliona evra za Petanju. Inače, tržišna vrednost 22-godišnjeg napadača procenjuje se na oko 12 miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke