Bebe - Pola čovek, pola pozajmica

Autor: Boban Filipović
četvrtak 01.02.2018.
13:42
Izvor: Sportske.net

Sećate ga se sigurno, ne tako davno bio je nada Mančester junajteda.

EPA/FOTOSPORTS/ROBIN PARKER
EPA/FOTOSPORTS/ROBIN PARKER

Povezane vesti

Leta 2010. godine stigao je na 'Old Traford' iz Zvezde (Estrelje) iz Amadore kao jedan od natalentovanijih fudbalera u Portugaliji, ali u najvećem engleskom klubu nije uspeo da se nametne.

Upisao je samo sedam nastupa za 'đavole' u svim takmičenjima, a onda kreću pozajmice. Najpre u Bešiktaš, gde je njegova agonija nastavljena, a onda u domovinu - prvo u Rio Ave, pa zatim u Pasoš Fereiru, gde je eksplodirao.

Odlične igre u Primeiri rezultirale su transferom u Benfiku, međutim, u najtrofejnijem portugalskom klubu ne uspeva da ostavi nikakav trag. Odigrao je samo šest utakmica za lisabonske 'orlove' u svim takmičenjima, pa je usledilo ono na šta je već navikao dok je bio član Mančester junajteda  - pozajmica.
 
Početkom 2015. godine se seli u Andaluziju, odigrao je polusezonu za Kordobu, ali njegov dolazak nije uspeo da spase tim ispadanja u Segundu, ekipa je završila kao poslednja na tabeli Primere.

Narednu sezonu provedi na pozajmici u Rajo Valjekanu, igrao je prilično dobro, bio standardan prvotimac, postigao nekoliko izuzetno lepih golova, ali priča je imala tužan kraj jer su "pčelice" u foto finišu izgubile prvoligaški status.

bebe
EPA/EFE/TONI ALBIR

Leta 2016. godine ga dovodi Eibar, bio je relativno standardan prvotimac u najboljoj sezoni u istoriji ovog malog baskijskog kluba, međutim, u tekućoj je zapao u drugi plan pa je ove zime usledilo ono na šta je navikao. Pogađate, pozajmica.

Ukupno šesta u Bebeovoj karijeri.

27-godišnji Portugalac poreklom sa Zelenortskih ostrva je poslednjeg dana prelaznog roka ustupljen Rajo Valjekanu do kraja sezone. Dakle, vraća se na 'Valjekas' i pokušaće da pomogne "pčelicama" da se vrate u elitu. Taj cilj deluje ostvarivo, Rajo se posle 24 odigranih kola u Segundi nalazi na četvrtom mestu na tabeli, za vodećom Ueskom zaostaje devet bodova, za drugoplasiranim Kadisom tri, a za trećeplasiranim Real Ovijedom jedan bod.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Z
Thursday, 01.02.2018
16:24

Ha...pa nasi klinci (CFC) naguraju tih 6 pozajmica do 22 godine, Bebe je amater za njih xD

avatar
Roj Kin 16
Thursday, 01.02.2018
17:36

Čini mi se da Bejker( Čelzi) ima već 4,5 pozajmica, a 22 godine ima.. Tami Abraham isto ima nekoliko, a nedavno je 20 napunio :)))))