Bavarci nisu štedeli novac, oborili rekord za novo pojačanje!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 25.03.2019.
21:45
Izvor: Sportske.net

Uprava Bajerna "razbila prasicu".

Epa/Philipp Guelland
Epa/Philipp Guelland

Povezane vesti

Kako prenose francuski mediji, Bajern je postigao dogovor sa madridskim Atletikom oko kupovine francuskog reprezentativca Lukasa Ernandeza.

Osvajač Mundijala sa "Trikolorima" već neko vreme je velika želja uprave aktuelnog nemačkog šampiona, spekulisalo se tokom zimskog prelaznog roka da bi ekipa iz Minhena mogla da plati otpusnu klauzulu u njegovom ugovoru od 80 miliona evra.

Kako stoje stvari, to je i učinjeno, a Bajern je navodno već uplatio i kaparu od 40 miliona evra za njegove usluge.

Očekuje se da prvog jula transfer bude i ozvaničen, Bajern će ukupno na obeštećenje platiti od 80 do 85 miliona evra, a kada se uračunaju i plate, za Ernandeza će izdvojiti oko 160 miliona evra!

Saul Njigez Lukas Ernandez Atletiko Madrid

Očekuje se da će za plate francuskog fudbalera izdvojiti 75 miliona evra, za period od 2019. do 2025. godine.

To znači da će Ernandez zarađivati oko 13 miliona evra, a da će sa Bajernom potpisati šestogodišnji ugovor.

Angažovanjem Lukasa Ernandeza Bavarci će oboriti i rekord kluba kada su transferi u pitanju, kako je najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji kluba u ovom trenutku Ernandezov zemljak Korentin Toliso, za čije usluge su Lionu leta 2017. godine platili 42,5 miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
damjan89
Tuesday, 26.03.2019
16:28

Pavard, Sule, Ernandez, Alaba, Kimih, Tiago, Goretzka, imaju i dobre alternative, ali tesko ce zameniti napad, Werner nije isti kalibar kao Lewa, Pepe ce mozda i zameniti Robena, a ni za Riberija nemaju pravu zamenu, soldini su Gnabry i Koman...Treba im neki top igrac u napadu...

avatar
Novakovic10
Tuesday, 26.03.2019
11:28

Лука Ернандез ће постати и најплаћенији дефанзивац, јер фан Дајк је плаћен 78 милиона, а такође ће бити најплаћенији престићи ће Рамоса, кад Бајерн троши, онда троши квалитетно 👌