Barsino nerealno obećanje, može li da se oslobodi ovih desetak igrača i pokrije provaliju u budžetu!?

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 28. oktobar 2019.

  • 12:02

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Skupština je prihvatila izveštaj, on podrazumeva i prihode na osnovu prodaja, ali i smanjenje troškova. Zbog čega je to nerealno?

Barsino nerealno obećanje, može li da se oslobodi ovih desetak igrača i pokrije provaliju u budžetu!?
Foto: EPA-EFE/Quique Garcia
Barselona je osim smanjenja troškova, u narednom periodu, odnosno planu poslovanja predvidela prodaju, odnosno plus od 124 miliona koji je veći za 11% u odnosu na prošlu godinu.

Reći ćete na prvi pogled, nije velika suma, oni imaju dovoljno igrača da to učine, ali problem je što se računaju svote koje predstavljaju razliku u odnosu na uloženo, odnosno ono što je isplaćeno do sada za igrače.

Krajnji rok je 30. jun, nova godina počinje novim prelaznim rokom 1. jula, a plan je usvojen 6. oktobra.

Koje igrače, ako sve bude u redu sa planovima neće gledati od leta u Kataloniji.

Prvi na listi je Rakitić, naime, on je jedini koji će s obzirom da je isplaćen praktično, odnosno amortizovan doneti plus u kasu. Dakle, ono što bude plaćeno za njega je direktan profit.

Inter je odustao, Juventus i Junajted u zainteresovani, ali nema šanse da plate 50 miliona koliko traži Barselona. Koliko mogu da izvuku, videćemo jedno od rešenja je pozajmica sa obaveznim otkupom. U svakom slučaju Hrvat drži ključ.

Arturo Vidal ima ugovor još sezonu i po, Barsa hoće na njemu da zarad, ako bi da prodali za 20 miliona, uz uloženo, to bi bio plus od tek 6 miliona. Inter ga želi, ali i oni traže pozajmicu, što se Barseloni ne isplati. Pustila bi ga, ako dobije obećanje da će im Italijani prodati Lautara Martineza, ali to je malo verovatno.

Kakva je situacija oko Kutinja?

Veći deo transfera nije isplaćen Liverpulu, Barselona se nada će Kutinjo zadovoljiti u Bajernu, mada u poslednje vreme ne blista. U slučaju da Bavarci otkupe njegov ugovor, plus bi bio oko 40 miliona, tačnije, kada se sabere sve, ono što je plaćeno za njega, Katalonci bi bili na dobitku.

Uračunat je i transfer Malkolma u Zenit, i na njemu će sigurno zaraditi jer je otkup obavezan, dobitak je manji od 10 miliona, kada se sračuna ono što je plaćeno Bordou kako bi ga uzeli ispred nosa Romi.

To i dalje, nije dovoljno da se stigne do pomenute sume. Zbog toga je veoma bitno da prodaju Umtitija koji je takođe amortizovan, odnosno sav novac značu plus u kasi. Jedno rešenje je da ga daju u zamenu za nekog igrača, prodaja ide teško jer je imao povredu kolena i nije od tada onaj stari. Nudili su ga PSŽ kao deo posla oko Nejmara, navodno će ga ponuditi uz novac za De Lihta Juventusu, ali takav rasplet je nemoguće.

Cena mu je nekada bila oko 60 miliona evra, sada je to manje.

I na kraju igrači na pozajmicama, Hetafe bi za šest miliona trebalo da otkupi Kukurelju, Karles Perez i Musa Vag, dva igrača iz škole će biti prodati, ali i njihova cena nije velika.

Ako pažljivo sračunamo, jasno je da su ključ prodaje Umtitija i Rakitića kako bi se zatvorio plan, smanjili troškovi i ušlo sa održivim planom u naredno transfer leto od 1. jula.

Zbog toga treba očekivati da bude zanimljivo tokom zime na "Kamp Nou".
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari