Barsine opcije za levog beka

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 10.03.2019.
11:58
Izvor: Sportske.net

Jedan od prioriteta narednog leta biće angažovanje defanzivca za mesto uz levu aut liniju.

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Đordi Alba je nezamenjiv na "Kamp Nou", od kako je 2012. godine stigao iz Barselone, redovan je u prvom postavi, a nedavno je stavio i paraf na novi ugovor, koji će ga u klubu zadržati do 2024. godine.

Ipak, od kako je letos klub napustio Luka Dinj, Španac nema pravu alternativu.

Zbog toga je propustio samo jedan meč u Primeri i to zbog suspenzije, kao i svega jedan meč u Ligi šampiona i jasno je da to mora da se promeni.

Zato će Barsa kao jedan od prioriteta za naredno leto postaviti angažovanje novog levog beka, a tri opcije se trenutno nameću.

Velika želja kluba je Ferlan Mendi iz Liona, Erik Abidal gura transfer talentovanog zemljaka, ali francuski klub traži 45 miliona evra za njegove usluge.

To je ipak previše za Barsu, posebno jer bi Mendi obavljao ulogu rezervnog beka.

Postoje još dve opcije, jedna je Mark Kukurelja, momak koji je ponikao u La Masiji, ali je ove sezone na pozajmici u Eibaru.

Igra odlično u Baskiji, Eibar može da ga otkupi za dva miliona evra, ali bi Barsa u tom slučaju mogla da ga vrati za četiri.

Ipak, Valverde nije oduševljen, pa bi Kukurelja mogao da se vrati na "Kamp Nou", samo kako bi bio prodat zainteresovanim klubovima iz Nemačke.

Poslednja opcija koja se pominje u ovom trenutku je još jedan momak koji je ponikao u klubu iz Katalonije, Huan Miranda, ali utisak je da bi fudbaler koji je upisao četiri nastupa za prvi tim ove sezone, mogao da bude poslat na pozajmicu naredne, kako bi skupljao potrebno iskustvo i nastavio da se razvija u pravom smeru.

Pominjao se i Filipe Luis iz Atletika, kojem ističe ugovor, ali je želja Barselone da Albi alternativa bude talentovan mladi bek, koji bi jednoga dana mogao da preuzme njegovo mesto u prvom timu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
LFC 19-ta
Monday, 11.03.2019
09:12

Imate Morena u Liverpool.

avatar
audispirit
Sunday, 10.03.2019
16:51

Mendi ili Grimaldo. mada je i Robertson iz Liverpula odlican!

avatar
Jasminn
Monday, 11.03.2019
01:59

Nabroja ti super imena. Mogao si jos listo dodati Albu iz Bajerna i recimo Sanda iz Juvea. Jedini problem je sto nece da daju velik novac za nekog ko ce biti rezerva. A ne vjerujem ni ta 3 igraca sto si nabrojao da bi zeljela da griju klupu.

avatar
Nenadd
Sunday, 10.03.2019
16:48

Najvece pojacanje za klub bi bio odlazak nosonje..

avatar
_mladenq
Sunday, 10.03.2019
15:01

Miranda bukvalno trecerazredni igrac. Ni za Barsu B nije.

avatar
Coole
Sunday, 10.03.2019
13:41

Grimaldo? Gaya?

avatar
Rise up
Sunday, 10.03.2019
14:00

Pa nece da daju veliki novac za igraca koji ce da bude na klupi. Inace kad si pomenuo Grimalda bas veliki kiks kluba. Lako su ga se odrekli.

avatar
Jasminn
Monday, 11.03.2019
01:57

Odricu se oni skoro svojih svojih juniora olako.