Barsina petorka za budućnost, Srbina podrazumevaju!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 15.02.2019.
10:50
Izvor: Sportske.net

Barselona u novoj deceniji, Mesi će ostati do kraja karijere, ostali dobijaju zamene.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Nakon izjave predsednika Barselone Bertomeua da očekuje da Mesi produži ugovor i da posle 2021. ostane do kraja karijere u Barseloni, mediji se bave time kako će izgledati tim u narednoj deceniji. Podmlađivanje je potrebno, odnosno trebalo bi da nosioci igre lagano dobiju zamene.

Na listi je pet fudbalera u različitim linijama tima koji bi trebalo da ponesu teret u narednih par godina.

Za Pikea bi zamena trebalo da bude De Liht koji hoće u Barselonu, ali čini se da Katalonci treba prvo da prodaju Umtitija. Doveden je Todibo iz Tuluza, a to će značiti da Vermalen najverovatnije napušta klub na leto.

Traži se levi bek, iako će Alba produžiti ugovor, ali nema konkurenciju, te rupe je popunjavao univerzalac Serhi Roberto. Zbog toga je meta Mendi iz Liona o kome smo pisali i koga hoće i PSŽ. On ima 24 godine, sigurno da bi stasavao i delio minutažu sa Albom.

Desni bek ostaje Semedo i ponovo Serhi Roberto pokriva povremeno tu poziicju, ali Barsa računa na Emersona iz Atletiko Mineira koga je platila 12 miliona evra i koji će stići u junu, ali će skupljati iskustvo u Betisu.

Rakitić i Buskets više nisu mladi, kupljen je De Jong, tu je Alenja, a čini se da je Barselona odustala od Rabioa.

I na kraju, Luka Jović, Barsu čeka bitka sa Realom, ali su u prednosti i Srbin je prvi kandidat za naslednika Luisa Suareza koji će napuniti 32 godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stratford
Friday, 15.02.2019
19:29

Kako nije? Naravno da jeste, kao što je i SMS već neizostavni šraf Manchester Uniteda, Real Madrida i Juventusa

avatar
Barca4ever
Friday, 15.02.2019
18:48

Steta za Roberta. Da je igrao samo jednu poziciju na koju je stasavao,do sada bi bio klasa od igraca. Ovako ni on sam ne zna sta sve igra i kako da igra. Jeste univerzalac ali to ce njega napraviti prosekom. Da su ga forsirali u cemu je najbolji sada bi razvaljivao kao veznjak.

avatar
Barca4ever
Friday, 15.02.2019
18:40

Kakva crna prodaja Umtitija.

avatar
Budarrr
Friday, 15.02.2019
14:15

Da budemo realni, Jović jeste dobar ali nije igrač tog kalibra da igra u Barsi ili Realu(mislim da nikada neće biti). Lično ne verujem da će ga kupiti Real ili Barsa i da je to samo vest koja se prodaje.

avatar
P. S.
Friday, 15.02.2019
14:10

Ukoliko se ne dese min. 3 debakla do kraja sezone bez ijednog trofeja, tj. ostane li Valverde, nije teško zamisliti Barsu za godinu-dve vrednu 2 mlrd. € kako poslednjih pola sata očajnički brani 1:1 nakon Messijevog izjednačujućeg gola na tradicionalno neugodnom gostovanju Leganesu vrednom 120 m€. :(

avatar
Z
Friday, 15.02.2019
14:04

Stvano ne bi bilo lose da predje u Barcu....godinu dana bi delio minute sa Suarezom (bio mu rezerva, igrao na manje bitnim tekmama), privikavao se na okruzenje i ligu i onda godinu dana posle bi stvarno mogao u prvih 11 (pod uslovom da se sve poklopi). Samo me je strah sto se igraci koje Barca kupuje u 80% pokazu kao totalni promasaj...cak i Kutinjo tavori (a idealan je za njihov sistem)

avatar
Mak-Juventino
Friday, 15.02.2019
12:42

Pa ne znam bas da li je Jovic prvi kandidat za naslednika Luisa Suareza ...