Barsina nova "krađa" godine, treći put ne može da bude slučajnost!

  • Autor: Milovan Longinov

  • 23. septembar 2020.

  • 23:08

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Istina da retko šta može lepo da se kaže o Hosepu Mariji Bartomeu, ali je odličan "kradljivac".

Barsina nova
Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia
Malkom, Frenki de Jong i od večeras - Seržinjo Dest!

Podsetićemo vas ukratko na prethodve dve "krađe godine". Prva se desila leta 2018. godine, Roma i Bordo su na zvaničnim sajtovima potvrdili dogovor, sa svim detaljima transfera Brazilc Malkoma, koji je bio na putu ka aerodromu, dok su navijači "Vučice" organizovali doček po sletanju u Rim.

Onda je Erik Abidal lično kontaktirao njegovog agenta, Malkom je odmah saznao da ga Barsa želi, da nudi Bordou milion više nego Roma i da neće izneveriti svoj klub. Sledećeg dana, Malkom je potpisao za Barsu. Ipak, na Kamp Nou se zadržao samo godinu dana, no, to je sada neka druga tema.

Ista priča, samo još luđa i uz još veći i teži poduhvat dogodila se šest meseci kasnije, u Amsterdamu, u januaru 2019. Frenki de Jong je bukvalno dogovorio sve uslove sa Pari Sen Žermenom, Ajaks je prihvatio ponudu Parižana od 75 miliona evra. Bartomeu je lično, uz prisustvo najvažnijih direktora, odleteo u Amsterdam da preokrene situaciju u korist Barselone.

Na sastanku sa De Jongom, objasnio mu je zašto treba da izabere Barselonu, navodno je igrao na kartu posebne povezanosti Holanđanina sa katalonskim klubom, kao i odnosa sa Ajaksovom školom. Posle nekoliko sati, De Jong je prekinuo pregovore sa Parižanima i izabrao da se tog leta pridruži Barseloni.

I večeras stiže poslednja luda priča i slična "krađa". Seržinjo Dest je ove nedelje imao na stolu sve što je želeo, baš kao i Ajaks. Bajern je ponudio željenih 25 miliona evra Ajaksu, što su Holanđani prihvatili. Dest je takođe postigao lične uslove i bio je spreman da se preseli u Minhen do kraja ove nedelje.

baner

I sada, stiže informacija iz Katalonije, ali iz Amsterdama - Seržinjo Dest, ipak, do kraja nedelje putuje u Barselonu, pošto je Ajaks prihvatio ponudu od 20+5 miliona evra za sjajnog desnog beka!

Ovu vest su brzinom munje preneli baš svi pouzdani izvori, kako u Holandiji, tako i u Kataloniji, tako da nema razloga da se sumnja u tačnost informacija.

Ipak, kako živimo u ludim vremenima na pijaci, dok ne bude zvanično, nije potpuno završeno.

Prema poslednjim informacija, insajderskim iz Barselone i Amsterdama, preostalo je još samo da klubovi utvrde formulu isplate novca, ali je cifra od 25 miliona praktično dogovorena.

Ako sutra bude zvanično, biće ovo treća velika "krađa" dogovorenog transfera, posle Malkoma i De Jonga...


  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari