Barsina nova ekipa - Ovo su pet poteza za novu deceniju, neki se već znaju, naš "bombarder" blizu?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 03.01.2019.
11:41
Izvor: Sportske.net

Erik Abidal i Pep Segura odredili pet pozicija na kojima će klub dovesti nove igrače u ovom i sledećem prelaznom roku. Sveža krv, par imena već poznato...

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Barselona neće uraditi samo fejs-lifting u 2019. godini već značajno podmladiti ekipu. Videćemo šta će biti odrađeno već u januaru, a šta tokom leta, tek planira se dovođenje pet igrača.

Abidal i Pep Segura su definisali mete, ključni igrači tima Mesi, Pike, Suarez, Buskets i Rakitić su prešli treću deceniju, treba im spremiti zamene, a evo šta će klub učiniti tokom narednih pola godine.

Što se tiče odlazaka, Silesen je na izlaznim vratima, traži se novi golman, umesto Holanđanina bi trebalo da stigne rezervni golman koji ne mora da bude veteran. Ali, čini se da Ter Štegen nema konkurenciju i da bi novi čuvar mreže, morao da se pomiri sa mestom na klupi.

Ali, to nije prioritet. Štoper će sigurno stići, Muriljo koji je na pozajmici treba da uveri klub da zaslužuje da ostane, Vermalen odlazi, a kako se saznaje, Barsa ne želi da ima posla sa Rajolom i De Liht nije opcija. Umtitijeva povreda brine ljude u klubu, opcija je mlađani Todibo koji neće produžiti ugovor sa Tuluzom, a žele ga i italijanski klubovi. U Barseloni veruju da mogu da ga dovedu bez problema. Podsetimo, otkup Murilja od Valensije, koštaće na leto 25 miliona evra.

U veznom redu su potrebna dvojica igrača, jedno ime se već zna. Ukoliko ne bude iznenađenja, Rabio stiže kao slobodan igrač u junu, a čini se da će istim putem i Franki De Jong. Fudbaler Ajaksa je odbio PSŽ i Siti, čeka da Barsa nađe dogovor sa Ajaksom, on bi bio perfektna zamena za Busketsa.

Dolaskom dvojice vezista, verovatno će se Barsa osloboditi Ivana Rakitića kome ne manjkaju ponude iz Italije i Engleske.

I na kraju napadač, zamena za Suareza koji je prošao zenit. Već smo pominjali nekoliko imena koja se vrte, Barselona očekuje da Dortmund za 23 miliona otkupi Alkasera, a Munir je odbio da potpiše novi ugovor i odlazi iz kluba. Kejn je želja, ali nerealna, a na listu su osim našeg Luke Jovića, još Maksi Gomez iz Selte, Pjontek iz Đenove, Pepe iz Lila, Timo Verner koga želi i Real, kao i Andre Silva iz Sevilje, koga će Andalužani otkupiti od Milana, ali čini se da nemaju nameru da ga prodaju.

Španski mediji smatraju da su Maksi Gomez ili Jović najbliži transferu, spremni su da sačekaju, da skupe iskustvo, Urugvajac ima klauzulu od 50 miliona, Srbina će Ajntraht otkupiti za 16 od Benfike, sigurno neće propustiti priliku da unovči njegove golove, ako stigne ponuda iz Katalonije.

Dakle, pet novih igrača, rezervni golman, štoper, dvojica vezista i napadač za novi izgled Barselone...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jasminn
Thursday, 03.01.2019
20:39

E bas ce ovi da zamjene Suareza u napadu. Verner ok al ostali.... jos malo pa ce traziti pojacanja u 2 ligi Farncuske ili nesto slicno

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 03.01.2019
16:33

Ovo JE pet poteza. Pre neki dan je ovde bila verzija da Sevilja prodaje Silvu:-D

avatar
magister
Thursday, 03.01.2019
19:27

Ne znam za Silvu i Sevilju, ali me definitivno uznemirava činjenica da ni novinar ni urednik ne primete da im se potkrala greška, koju inače prečesto viđam u novim medijima (2, 3 i 4 su, 1, 5 i nadalje je, i to bez obzira na dekade, stotine etc). Sjajan portal - sportske.net, a štede na angažovanju lektora? (slažem se i da ne objavite, ali razmislite o tome)

avatar
magister
Friday, 04.01.2019
02:41

Zato što sam protiv iskorišćavanja radne snage, u ovom slučaju - tvoje... A i zato što ti se oduzima vreme u rešavanju problema oko Partizana. A tu je potreban svaki čovek, zar ne?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 03.01.2019
20:27

Zasto da ga angazuju kad ja radim pro bono:-D

avatar
JC\'90
Thursday, 03.01.2019
16:05

Treba ima top stoper a ne ovi koji se pominju. De Jong i Rabio odlicna pojacanja. Za napad vec nisam siguran ko bi se uklopio. Mozda sa Richarlisonom da probaju u spicu

avatar
Karambol
Thursday, 03.01.2019
15:59

Dortmund je vec otkupio Alkasera.

avatar
Mirjevac
Thursday, 03.01.2019
23:02

On je OVU sezonu koja jos nije zavrsena tek letos zavrsava na pozajmici, tako da jos sezona nije zavrsena tako da i Alkasar nije ni odkupljen!

avatar
Brajkoo
Thursday, 03.01.2019
14:34

😆😂😁🤣

avatar
Nenadd
Thursday, 03.01.2019
12:57

Pjatek ili Pjontek? Sto se tice stopera i golmana tu se slazem...trebao bi jos i levi i desni bek...a u napadu Lozano ili Ricarlison, uz ostanak Malcoma...out Suarez. Buskec, Pike, D Suarez ,Munir, Rakitic, Semedo, i Cilesen ako bas hoce da ide..