Barsina (ne)moguća misija - Osmorica na prodaju, potencijalna zarada 350 miliona?

 • Autor: Milovan Longinov

 • 25. mart 2020.

 • 13:03

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • email

Barselona mora da pronađe najbolje rešenje, kako posle pandemije da se vrati sve u normalu i finansijski balans?

Barsina (ne)moguća misija - Osmorica na prodaju, potencijalna zarada 350 miliona?
Foto: Sport.es
Katalonski Sport danas je plasirao zabrinjavajući članak o potencijalnom planu Barselone tokom letnjeg prelaznog roka, kako bi klub pronašao finansijski balans i mogao da nastavi da funkcioniše.

Sport donosi spisak igrača, koje bi Barselona mogla da proda u narednom prelaznom roku i svote koje može dobiti od istih.

Na spisku su - Antoan Grizman, Filipe Kutinjo, Ivan Rakitić, Arturo Vidal, Samjuel Umtiti, Karles Alenja, Martin Brajtvajt i golman Neto, a Sport piše da bi Barsa prodajom igrača mogla da inkasira oko 350 miliona evra.

Ipak, pitanje je da li baš sve pomenute može da se odrekne, odnosno da li će biti u mogućnosti baš da prepolovi tim, no, za ove igrače će se razmatrati ponude ako budu zadovoljavale.

U nastavku pogledajte detalje i učinak pomenutih igrača.

Antoan Grizman

Utakmice: 37; minuta: 2.951
Golovi: 14
Visina transfera: 120 miliona, trenutna vrednost: 120M

Sport smatra da Francuz nije ispunio očekivanja u dosadašnjem delu sezone, uprkos solidnom broju pogodaka, od kojih je njih nekoliko bilo ključno za bodove. Mišljenja su da se Grizmnn nije ipak dobro snašao u napadu i da bi Barsa za njega mogla da dobije potreban novac.

grizman

Ivan Rakitić

Utakmice: 31; minuta: 1.400
Golovi: 0
Visina transfera: 21 milion, sadašnja vrednost: 25M

Rakitićevo vreme je prošlo i dok se još uvek može dobiti novac za njega, Barselona ga treba prodati, piše Sport.

Arturo Vidal

Utakmica: 31; minuta: 1.414
Golovi: 6
Visina transfera: 22 miliona, trenutna vrednost: 14M

Vidal se nije nametnuo u prvih 11, već je u godinama, a ugovor mu ističe juna 2021. i pravo je vreme da se zaradi na Čileancu. Iako je Vidal imao blistavih  momenata, njegove godine i ugovor su razlog za prodaju.

Luis Suarez Arturo Vidal Barselona

Samjuel Umtiti

Utakmica: 16; minuta: 1,209
Golovi: 0
Visina transfera: 25 miliona, trenutna vrednost: 40M

Umtiti se oporavio i Setijen je pokazao da računa na njega, međutim, njegovo neizvesno zdravstveno stanje je najveći razlog za prodaju, s obzirom na to da je Francuz često povređen. On je i sam priznao da je na SP 2018 igrao pod injekcijama, te da je rizikova ozbiljniju povredu kako bi postao svetski prvak i upravo se to i dogodilo. Umtiti već skoro dve godine ne može da zaleči koleno.

Neto


Utakmica: 4; minuta: 360
Primljeni golovi: 7
Visina transfera: 35 miliona, sadašnja vrednost: 18M

Iako je tek došao, brazilski golman se u četiri utakmice, koliko je stajao na golu Katalonaca, nije baš proslavio. Primio je sedam pogodaka, što i nije za pohvalu, tvrdi Sport te dodaje da bi 18 miliona evra od njegove prodaje dobro došlo polupraznoj kasi Barselone.

Martin Brajtvajt

Utakmice: 3; minuta 118
Golovi: 0
Visina transfera: 18 miliona, trenutna vrednost: 12M

Iako je Danac u samo tri meča pokazao svoje kvalitete, jasno je da je došao kao zamena za povređenog Luisa Suareza i Osmana Dembelea, koji će biti u planovima kada se oporave. Ukoliko dođu Nejmar i Lautaro Martinez, za Martina neće biti mesta ni na klupi.

Brajtvajt

Filipe Kutinjo

Utakmica za Bajern: 32; minuta: 2,036
Golovi: 9
Vrednost transfera: 160 miliona; trenutna vrednost: 70M

Jasno je da će se Kutinjo vratiti iz Bajerna jer Bavarci nisu spremni da plate za njega 120 miliona eura, koliko stoji u obavezi u ugovoru o pozajmici. U Barseloni se nije snašao i veruje se da je najbolje za njega da se vrati u Englesku. Ponuda će biti, ali je njegova vrednost doživela najveći pad na tržištu i Barsa neće uspeti da vrati ni blizu uloženog novca.

Alenja Kutinjo Dembele Rakitic Barselona

Karles Alenja

Utakmica za Betis: 10; minuta: 648
Golovi: 0
Visina transfera: -; trenutna vrednost: 20M

Alenja se nalazi na pozajmici u Betisu jer Valverde nije računao na njega. Kada se vrati u Barselonu, ostaje mu da ubedi Setijena ili da pronađe novu sredinu, tvrdi Sport.
 • facebook
 • twitter
 • email

Komentari