Barsina muka poslednjeg dana, evo šta se dogodilo i kako im se PSŽ narugao!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 02. septembar 2017.

  • 09:24

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Pljušte uvrede i kritike, izgleda da će neko morati da plati ceh. Pari Sen Žermen ostaje najveći neprijatelj Barselone

Barsina muka poslednjeg dana, evo šta se dogodilo i kako im se PSŽ narugao!
Foto: EPA/ALBERTO ESTEVEZ
Na kraju, kako smo pretpostavili tokom popodneva, Barsa nije uradila ništa. Završili su prelazni rok dovođenjem Semeda, Paulinja, Dembelea i Delofeua, kada se sračuna, potrošili su oko 190 miliona evra, bez klauzula koje su vezane za ugovor Francuza.

Samo Nejmara su prodali za 222, pa na kraju plus je na papiru tridesetak miliona, no ako računamo klauzule, onda je situacija drugačija, u gubitku su 10 miliona.

Pljušte kritike, pre svega jer nije doveden Kutinjo, Barselona je imala cilj da proda više igrača, ali ostao je Andre Gomeš, videćemo hoće li Arda Turan otići u Galatasaraj.

Jasno, odlazak Nejmara je promenio čitav koncept prelaznog roka, pre početka je klub rešio da uloži 60 miliona, plus novac od prodaja fudbalera koji su u drugom planu, recimo Alkasera, Dinja, Vermalena, Vidala.

Na kraju, niko od njih nije prodat, otišao je Daglas na pozajmicu kao i Samper, Munir je završio u Alavešu.

Dve glavne mete, pre svih Verati, a onda i Kutinjo nisu dovedene, priča se da je poslednja ponuda bila 150 miliona evra za Brazilca, da je odbijena, a da je sinoć usledio poslednji pokušaj za Di Mariju od 50 miliona sa bonusima. PSŽ je tražio 80 miliona. Priča se da bi, u slučaju da Barsa pristane, onda povećali cenu kroz bonuse, ili tražili neku razmenu igrača u cilju da vreme istekne. Oni imaju jasan cilj da posle svega i navodne prijave od strane Katalonaca UEFA, nikada više ne posluju sa njima...

I jasno i tu u Barseloni nisu imali nikakve šanse, pa je na kraju sve ostalo na četiri pojačanja.

Danas će klub održati konferenciju za štampu kako bi objasnio šta se događalo, ali to nikoga ne zanima u buri protesta. Izgubljen je jedan od najboljih igrača, mnogi veruju da je Dembele plaćen previše, da je klub izgubio kompas i da je ovo početak kraja Bertomeua.

Kolaju glasine da će sam Mesi predvoditi pokušaj smene i povratak Laporte u klub.

Priča oko Kutinja nije završena, on ćuti, navodno Liverpul je za 160 miliona želeo da ga pusti na zimu i ta ponuda i dalje stoji, ali to su sve nagađanja medija, realnije je ipak da sledećeg leta stigne na "Kamp Nou" ako se ništa ne promeni.

Bilo je zaista burno, Barsa je slabija nego što je bila, iako su dovedena pojačanja i bez razloga potcenjuju Paulinja, ali jasno je da oni gledaju preko plota, u Real, koji, čini se, nikada nije bio jači...
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari