Barsi ne smeta ugriz, Real se okreće Tigru

Autor: Miloš Marković
četvrtak 26.06.2014.
10:11
Izvor: Sportske.net

Luis Suarez je svojim ugrizom i definitivno odbio kraljevski klub, ipak Katalonci se ne plaše zuba te su nastavili sa konkretizacijom svoje želje da na Nou Kamp dovedu Urugvajca.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Marka piše da je ugriz Luisa Suareza bio prelomna tačka, da je situacija jasnija i da se u trci za ovim fudbalerom sada nalazi samo Barselona.

Pomenuti izvor tvrdi da su Katalonci dobili potvrdan odgovor od samog igrača, da Suarez ima želju da naredne sezone bude deo tima koji će u nove pobede predvoditi Luis Enrike. Marka spekuliše i da su čelnici katalonskog kluba već spremili konkretan paket kako bi Urugvajca, ali i Liverpul i definitivno privoleli za rastanak.

Naime, govori se o početnoj sumi od 87.5 miliona evra koju će Barselona ponuditi Redesima, suma za koju se smatra da bi Liverpul mogao da prihvati već u početnoj fazi pregovora. Naime, ugledni ostrvski izvori poput Telegrafa javljaju da je Suarez ujedom Kjelinija pregrizao i poslednju nit kojom je upravu engleskog kluba čvrsto držala leđa Urugvajcu, koji iza sebe ima burni istoriju u crvenom dresu. Od rasizma, do ujedanja Baneta Ivanovića, klub bi sada mogao lakše da pristane na rastanak uz odgovarajuću otkupnu klauzulu.

Barsa dogovor želi da 'podmaže' uključivanjem pojedinih fudbalera u paket, pre svih Aleksisa Sančeza, koji je želja Brendana Rodžersa i koji bi mogao da bude adekvatna zamena za Urugvajca. Naravno, Barselona se nada da bi eventualnim uključivanjem Čileanca mogla da spusti otkupnu cenu za Suareza.

Sa druge strane, Barsa je spremna Urugvajcu da ispuni i lične zahteve, izađe pred njega sa identičnom ponudom od 10 miliona godišnje, koliko ovaj zarađuje po novom ugovoru sa Liverpulom.

Definitivno je sada, tvrdi Marka, da je Real Madrid nakon ujeda izašao iz trke.

Ipak, kraljevski klub sebi neće dozvoliti prelazni rok bez zvučnog pojačanja, te se pažnja usmerava ka drugim metama, koje su se takođe pominjale u poslednje vreme. Naime, Real se svim silama okreće kolumbijskom Tigru, Falkao je davnašnja želja kluba sa Bernabeu stadiona, još kada je nosio dres gradskog rivala.

Nezadovoljan je Falkao u Monaku, traži izlaz a francuski klub i sam neće držati nezadovoljnog i neraspoloženog fudbalera, o tome je već bilo reči.

Uz dogovor o odgovarajućoj finansijskoj nadoknadi, transfer bi mogao lako da se realizuje nakon Svetskog prvenstva, kako se već i najavljuje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke