Barselona i Real u novoj borbi za transfer

  • Autor: Aleksa Blaćanin

  • 26. jun 2018.

  • 15:16

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Kada oba španska giganta žele istog igrača, to je onda više od borbe za potpis.

Barselona i Real u novoj borbi za transfer
Foto: EPA-EFE/ANDREU DALMAU
Tijago Alkantara će verovatno promeniti sredinu ovog leta, naročito nakon kritika kakvih mu je uputio Lotar Mateus, a bile su na račun njegove igre ove sezone u Bajernu.

Takođe, Bajern želi na neki način da rekonstruiše tim, a Španac se nalazi na toj transfer listi.

Erik Abidal i Ernesto Valverde su imali sastanak na kome su razmatrali potencijalne transfere koji bi ojačali Barselonin tim za sledeću sezonu. Glavni prioritet je naći igrača za sredinu terena.

Andreas Inijesta je otišao, a Valverde pokušava da nađe igrača koji bi mogao da ga zameni, ako je ikako moguće zameniti takvog igrača. Odgovor izgleda leži upravo u Alkantari, koga Valverde vidi kao idealnu zamenu na toj poziciji zbog mnogih kvaliteta koje dvadesetsedmogodišnji Španac nesumnjivo poseduje. Popunjava apsolutne sve statističke kolone, on je elitan igrač kakvog Barselona traži, ima puno iskustva i ogromnu želju za trofejima.

On je karijeru i započeo upravo u Barseloni B, da bi se iz popularne "La Masije" probio sve do prvog tima za koji je debitovao 2009. godine. On nije mogao tada da bude redovan starter iz razloga što je imao ogromnu konkurenciju u vidu Ćavija, pomenutog Inijeste i Fabregasa koji se tada vratio iz Arsenala u Barselonu.

Klub je dobio ponudu od Bajerna od 25 miliona evra i 2013. odlučuje da ga proda jer su to smatrali najboljom mogućom odlukom u tom trenutku.

Sada žele to da isprave i da Alkantaru vrate na "Kamp Nou".

Jedina prepreka u ovom transferu može da bude Barselonin ljuti rival, Real Madrid.

Veza između dvadesetsedmogodišnjeg Španca i Reala je njihov novi trener, Loptegi. On je oduševljen Alkantarom i rekao je Florentinu Perezu da je on njegova prva želja u kraljevskom klubu.

Poznato je da Florentino Perez voli da ispunjava želje svojim novim menadžerima, pa će tako sigurno uraditi sve da ispuni ovu želju svom novom treneru.

Ono što dodatno utiče na ovaj transfer jeste mogućnost da Kovačič napusti Real. On je izjavio da je nezadovoljan minutažom u svom klubu.

I Lopetegi i Valverde su zagrizli za istog igrača, definitivno nas očekuje oštra borba za španskog reprezentativca.

Bajern je postavio cenu od 70 miliona evra.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari